Prima paginăSocial

Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului are birou la Roman

Dimensiune text

Persoanele cu handicap din municipiul Roman sau din zona arondată au posibilitatea de a-și rezolva pe plan local problemele pe care le au la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț, fără a fi nevoite să se deplaseze la Piatra Neamț.

 

 

Indiferent de natura handicapului, oamenii se pot adresa celor doi angajați ai DGASPC Neamț care lucrează la Roman. Aceștia au un birou în interiorul complexului Romanița (foto) și preiau toate solicitările, la fel cum se întîmplă la sediul DGASPC din Piatra Neamț. Săptămînal, un angajat vine de la Roman la Piatra Neamț și aduce toate solicitările și documentele depuse, întorcîndu-se cu răspunsurile. Este o modalitatea prin care noi am intenționat să fim mai aproape de persoanele cu handicap„, a afirmat Cristina Păvăluță, director al DGASPC Neamț.

Aceasta a precizat că inclusiv nevăzătorii se pot adresa biroului de la Roman, pentru a intra în posesia biletelor de călătorie. „Indiferent dacă fac parte dintr-o asociație sau nu, persoanele cu acest handicap beneficiază de tichete gratuite de călătorie. Trebuie să se prezinte cu legitimația la angajații noștri care au biroul la Romanița și să facă o solicitare pentru eliberarea acestor bilete. Tichetele de călătorie vor ajunge la Roman prin angajatul nostru care vine la Piatra Neamț„, a precizat Cristina Păvăluță.

Directorul DGASPC Neamț a mai spus că, pentru a veni în sprijinul oamenilor, unele primării din mediul rural au fost de acord să preia dosare și solicitări ale persoanelor cu handicap, astfel că acestea nu trebuie să vină nici măcar pînă la Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0