HomeEducatie

Din nou, elevii de la „Roman-Vodă” vor învăța în două schimburi

Elevii Colegiului Național „Roman-Vodă” vor învăța începînd de luni, 17 septembrie, în două schimburi, așa cum s-a întîmplat și în anul școlar precedent. Elevii din clasele a XI-a și a XII-a vor învăța dimineața, de la ora 7. Cei mai mici merg la ore după-amiaza.

 

Măsura va fi aplicată – speră conducerea colegiului – pînă la jumătatea lunii octombrie, cînd toate lucrările de modernizare a corpului A vor fi finalizate, iar sălile de curs vor fi mobilate și funcționale.

Termenul de realizare a lucrărilor de reabilitare a corpului A este data de 1 octombrie, însă echipele de lucru au promis că vor încheia lucrările pe data de 24 septembrie. După data de 24 septembrie, vom începe mutarea mobilierului în sălile de curs și în laboratoare, deci estimăm că, în jurul datei de 15 octombrie, sălile din corpul A vor putea primi din nou elevii. Pînă atunci, vom păstra orarul în două schimburi. Elevii din clasele a XI-a și a XII-a vor învăța dimineața, iar ceilalți – după-amiaza„, a precizat Mihaela Tanovici, directorul Colegiului Național „Roman-Vodă”.
Astfel, elevii din ultimii doi ani de liceu vor veni la cursuri între orele 7 – 12.30, iar cei mai mici vor învăța după-amiaza, pînă în jurul orei 18.

Tot în această toamnă, în corpul A al colegiului va fi montată o centrală termică, aceasta urmînd să înlocuiască definitiv fostele sobe din teracotă care, deși erau fierbinți, nu încălzeau deloc sălile de clasă. În plus, pînă la finalul lunii septembrie, Primăria Roman va scoate la licitație lucrările pentru reabilitarea corpului B al colegiului. Clădirea corpului B al colegiului a fost construită în anii 1920, la inițiativa doamnei Sturdza – Cantacuzino, și a găzduit o școală de fete. Reabilitarea corpului B se va desfășura pe parcursul anului 2013.

Comentarii

WORDPRESS: 0