Prima paginăNeamt

DIICOT a făcut percheziții în Neamț

Dimensiune text

După reglările de conturi în stil mafiot din ultima perioadă, procurorii DIICOT și cei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au făcut, marți, mai multe percheziții. Au fost vizate proprietăți ale liderilor grupărilor Mironescu și Mararu.

 

 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au găsit o legătură între atentatul cu bombă de la Piatra Neamț și atacul armat care a avut loc în noiembrie 2012, în zona Vitan, din București. Mai exact, procurorii DIICOT consideră că tânărul împușcat în București a fost confundat cu Puiu Mironescu, cel care s-ar afla în spatele atentatului cu bombă din luna ianuarie, de la Piatra Neamț, când o bombă a fost găsită sub mașina lui Bogdan Mararu. Rivalitatea dintre familiile Mironescu și Mararu din Piatra Neamț este bine-cunoscută atât de locuitorii municipiului, cât și de autorități, dată fiind violența cu care și-au reglat conturile cele două grupări.

La data de 12 februarie, procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, au efectuat o percheziție domiciliară în municipiul București, la reședința învinuitului Ioan Dumitru Mironescu. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat posibilitatea ca mobilul atentatului din municipiul Piatra Neamț să aibă la bază atacul armat produs în seara de 26 noiembrie 2012, în zona Vitan, din municipiul București, ocazie cu care inculpatul Vitalie Proca, cetățean modovean, a executat asupra părții vătămate I.M. mai multe focuri de armă, intenționând suprimarea vieții acesteia. În fapt, ca variantă de anchetă, procurorii DIICOT iau în calcul posibilitatea ca persoana vizată în realitate de acest atac să fi fost învinuitul Ioan Dumitru Mironescu, confuzia atacatorului fiind generată de faptul că atât partea vătămată, cât și învinuitul locuiesc în cartierul Vitan, conduc același tip de autoturism, având aceeași combinație literală a numărului de înmatriculare, respectiv Mercedes de culoare neagră înmatriculat cu terminația MIR și au același gen de preocupări – practicanți ai sporturilor de contact„, se arată în comunicatul DIICOT.

Pe lângă percheziția din București, procurori criminaliști din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Bucuresti și ofițeri ai Serviciului Omoruri de la Poliția Capitalei au efectuat, marți dimineață, șase percheziții domiciliare în municipiul Piatra Neamț și orașul Roznov. În urma acestor percheziții, patru persoane au fost reținute.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0