Prima paginăPolitica

Dialogul surzilor la Consiliul Județean Neamț

Dimensiune text

Liderii PNL și PSD Neamț, Dorinel Ursărescu și Ionel Arsene, îl acuză pe președintele CJ Neamț, Culiță Tărâță, de lipsă de comunicare. Miza este un post de vicepreședinte la CJ. Culiță Tărâță spune că nu știe la ce se referă cei doi oameni politici.

 

Foto: Liderii USL Neamț, Dorinel Ursărescu și Ionel Arsene 

 

Președinții filialei Neamț a Uniunii Social-Liberale (USL) s-au aliat împotriva lui Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț. Aceștia îl acuză pe Culiță Tărâță de lipsă de comunicare și de faptul că ia decizii fără să îi consulte. Punctul de vedere comun al celor doi lideri USL se menține și când vine vorba despre „respectarea algoritmului politic în Consiliul Județean”. Dorinel Ursărescu, președintele PNL Neamț, spune chiar că, în viitorul apropiat, se vor face demersurile necesare pentru o reprezentare „corectă” în Consiliul Județean. „În interiorul PNL, s-a luat decizia ca una din funcțiile de vicepreședinte la CJ Neamț să ne revină, fiindcă așa este corect. Nu am depus încă documentele premergătoare acestei schimbări, dar vom face acest lucru cât mai curând. Nu e normal să rămânem în situația în care ne aflăm acum, mai ales că am epuizat toate căile de comunicare cu domnul președinte. Cu domnul Tărâță nu se poate discuta, nu este deschis dialogului. Până la urmă, este o chestiune de respectare a legii. Algoritmul politic trebuie să se regăsească în structura CJ și a instituțiilor subordonate CJ Neamț„, a afirmat Dorinel Ursărescu.

Ceva mai rezervat, președintele PSD Neamț este de părere că situația mai trebuie cântărită. „Vom avea o discuție și vom decide dacă este oportună, în acest moment, schimbarea unui vicepreședinte la CJ. Președinții PSD, PNL, PC și UNPR ar trebui să fie parteneri, să conlucreze, dar domnul Tărâță nu a încercat deloc să discute și cu noi. Spre exemplu, toți membrii Consiliului de Administrație al societății Apa Serv sunt memebri UNPR și nu este normal așa ceva„, a precizat Ionel Arsene, președintele PSD Neamț.

De cealaltă parte, președintele CJ Neamț a spus că nu știe nimic din ceea ce își doresc membrii USL sau de acuzațiile care i se aduc.
Eu nu știu la ce lipsă de comunicare se referă. Mă voi întâlni cu ei și, apoi, voi face afirmații în cunoștință de cauză„, a spus Culiță Tărâță (foto dreapta), care este și președinte al UNPR Neamț.

De precizat că această dispută politică ar trebui să se tempereze în scurt timp, având în vedere că UNPR se va uni cu PSD în cel mult trei luni, iar, atunci, cei trei lideri nemțeni vor trebui să împărtășească aceleași convingeri politice.
Până atunci, lucrurile trebuie puse la punct. Doar noi nu suntem dușmani„, a fost opinia lui Dorinel Ursărescu privind viitorul politic comun al PNL după ce PSD va „adopta” și membrii UNPR.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0