Prima paginăSocialNeamt

DGASPC Neamț a fost premiată pentru profesionalismul echipei

Dimensiune text

Echipa de specialişti din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ a fost recunoscută la nivel naţional, prin acordarea premiului „Drepturile Copilului Korczak” al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copii (FONPC) din România.

Premiile au fost acordate la începutul lunii decembrie, la sediul Ambasadei Republicii Polone la Bucureşti. Aceste premii se acordă de şase ani, dar, din anul 2012, Institutul Polonez din Bucureşti, colaborator de tradiţie al FONPC, a propus instituirea acestor premii în onoarea lui Janusz Korczak, un excelent pedagog polonez care şi-a dedicat întreaga viaţă celor mici. Câştigătorii acestor distincţii primesc diplome, dar şi statuete cu numele faimosului pedagog, acestea fiind create de artista română Anca Benera.

DGASPC Neamţ este onorată că premiul obţinut la categoria cel mai bun profesionist din cadrul autorităţilor publice din ţară a revenit psihologului Eugen Simion, şeful Serviciului de Prevenire şi Intervenţie Rapidă în cazuri de Abuz. „Nu mă aşteptam ca normalitatea să fie premiată sau bonificată în România. Tot ceea ce întreprind împreună cu colegii mei din cadrul Serviciului pentru copilul maltratat al DGASPC şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ, pentru copiii aflaţi în situaţii de risc, face parte dintr-o stare de normalitate. Acest premiu mă bucură, mă onorează şi mă obligă în aceeaşi măsură”, a declarat psihologul Eugen Simion.

Premiile Korczak au fost acordate pentru patru categorii: pentru întreaga carieră dedicată protecţiei copilului, pentru cel mai bun profesionist din cadrul autorităţilor publice, pentru cel mai bun profesionist din cadrul ONG-urilor şi pentru cel mai activ jurnalist în domeniul protecţiei copilului.

FONPC monitorizează, protejează şi promovează drepturile copiilor de pe întreg teritoriul României şi colaborează, totodată, cu instituţiile de stat pentru elaborarea şi aplicarea legilor în acest domeniu.

Foto: Laureaţii premiului „Janusz Korczak” 2015

COMENTARII

WORDPRESS: 0