Prima paginăSocial

Dezinsecție în Roman, la începutul săptămânii viitoare

Dezinsecție în Roman, la începutul săptămânii viitoare

Dimensiune text

 

 

În Roman se va efectua o nouă dezinsecție comandată de administrația publică locală și menită să combată insectele, zburătoare și târâtoare. Acțiunea de dezinsecție, ce se va efectua tot din avion, va avea loc luni, 17 septembrie, și este a treia efectuată la Roman în acest an.

„Municipiul Roman şi operatorul SC Flaicor Serv SRL Bacău anunţă toţi locuitorii municipiului Roman faptul că în ziua de 17 septembrie 2018, în intervalul orar 08.00 -11.00, se vor executa servicii de pulverizare aeriană (ULV) de dezinsecţie pentru combaterea populaţiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile şi generatoare de disconfort (insecte zburătoare şi târâtoare: căpuşe, ţânţari, muşte, etc.). Rugăm posesorii de familii de albine şi de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident, în caz contrar, Municipiul Roman şi SC Flaicor Serv SRL sunt absolvite de orice responsabilitate”, precizează reprezentanții Primăriei Roman.

Autoritățile mai transmit că lucrările de dezinsecţie vor fi executate cu produs omologat de către Ministerul Sănătăţii, aflându-se înscris în Registrul naţional al produselor biocide, făcând parte din grupa III de toxicitate. Substanţele active sunt: Deltamethrin 25g/L şi Piperonyl butoxide 225g/L.

„În conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale în vigoare – instituţiile publice, operatorii economici, cetăţenii cu gospodării individuale şi asociaţiile de proprietari/locatari au obligaţia de a asigura executarea tratamentelor pentru combaterea artropodelor şi rozătoarelor purtătoare de maladii transmisibile şi/sau generatoare de disconfort din spaţiile pe care le deţin cu orice titlu. Dezinsecţia trebuie să se efectueze şi în spaţiile comune închise din clădirile de tip condominiu (casa scării, subsol şi alte asemenea) ale persoanelor fizice şi juridice, inclusiv asociaţii de proprietari/locatari; clădiri ale operatorilor economici, clădiri ale persoanelor fizice, inclusiv apartamente din imobile de tip condominiu; căminele şi canalele aferente reţelelor edilitare: alimentare cu apă, canalizare, telefonie, reţele subterane de fibră optică şi alte asemenea; spaţii tehnologice şi spaţii destinate publicului; clădiri ale operatorilor economici, clădiri ale persoanelor fizice, inclusiv apartamente din imobile de tip condominium, etc. Precizăm faptul că tratamentul din data de 17 septembrie 2018 se va aplica de către operatorul mai sus menţionat, respectând prevederile legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației, conform fişei de avizare a produsului”, mai precizează reprezentanții municipalității.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0