Prima paginăSocial

Dezinsecție cu avionul în Roman, săptămâna viitoare

Dezinsecție cu avionul în Roman, săptămâna viitoare

Dimensiune text

 

 

Săptămâna viitoare, în Roman se vor executa servicii de pulverizare aeriană de dezinsecție, cu avionul, pentru prima oară în această vară, pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile şi generatoare de disconfort, insecte zburătoare și târâtoare – căpușe, țânțari, muște etc. Acțiunea este comandată de Primăria Roman și este executată de o firmă privată din Bacău. Dezinsecția se va face miercuri, 6 iunie, și joi, 7 iunie, în intervalul orar 6.00 – 10.00. Astfel de acțiuni au mai fost făcute la Roman, în ultimii doi ani, cu aceeași firmă, de câte două ori în fiecare vară.

„În zilele menționate, rugăm posesorii de familii de albine şi de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident, în caz contrar Primăria Roman şi SC Flaicor Serv SRL sunt absolvite de orice responsabilitate. Lucrările de dezinsecţie vor fi executate cu substanţe omologate de către Ministerul Sănătăţii, aflându-se înscrise în Registrul naţional al produselor biocide şi care fac parte din grupa III de toxicitate”, se arată într-un comunicat al Primăriei Roman. Substanţele active folosite sunt: Deltamethrin 25 g/l, Piperonyl butoxide 225 g/l și Cyfluthrin 50 g/l.

Municipalitatea precizează că tratamentele se vor aplica de către operator în condiții corespunzătoare, respectând prevederile legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației, conform fișei de avizare a produsului.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0