Prima paginăSocial

Dezinsecție cu avionul în Roman, săptămâna viitoare

Dezinsecție cu avionul în Roman, săptămâna viitoare

Dimensiune text

Primăria Roman anunță că, săptămâna viitoare, operatorul SC Flaicor Serv SRL Bacău va executa în municipiul Roman servicii de pulverizare aeriană (ULV) de dezinsecţie pentru combaterea populaţiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile şi generatoare de disconfort. Dezinsecțiile cu avionul vor avea loc miercuri, 18 august, între orele 6.30 – 10.00. În perioada menţionată, posesorii de familii de albine şi de animale sensibile sunt rugați să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident.

„Produsul ce urmează a fi folosit pentru activitatea de dezinsecție este AQUA K’OTHRINE EW20 (substanța activă deltamethrin 2%), biocid avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, tip produs TP 18, ce se regăsește în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană (Certificat biocid nr. RO/2018/0217/MRA/TP18-0244). Precizăm faptul că tratamentul se va aplica de către operator conform fişei de avizare a produsului. Pentru evitarea disconfortului produs în timpul pulverizării biocidului, recomandăm evitarea zonelor tratate în intervalul orar precizat”, precizează reprezentanții Primăriei Roman.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor fi nefavorabile, operațiunea de dezinsecţie va fi reprogramată pentru o dată ce va fi comunicată ulterior.

Recomandări pentru populație

Pe lângă tratamentele aplicate pe domeniul public, Primăria Roman recomandă ca proprietarii să efectueze în spaţiile comune închise ale clădirilor proprietate privată, inclusiv casa scării, subsoluri umede sau inundate, dezinsecţie pentru combaterea ţânţarilor cu următoarea frecvență: minimum trei tratamente pe an şi ori de câte ori este nevoie, corespunzător concentraţiei şi tipului de substanţe insecticide ce urmează a fi utilizate.

Pentru spaţiile deschise ale persoanelor fizice şi juridice, dezinsecția se realizează lunar, în sezonul cald, prin aplicarea de tratamente multiple pentru combaterea ţânţarilor adulţi şi a larvelor de ţânţari. Este necesară îndepărtarea apei restante din gospodării și/sau subsoluri, deoarece este locul de dezvoltare a larvelor. Se recomandă utilizarea unui repelent şi purtarea de haine deschise la culoare, cu mâneci lungi şi pantaloni lungi. Se recomandă montarea de plase speciale la ferestre care să împiedice pătrunderea ţânţarilor în locuințe, mai precizează comunicatul municipalității.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0