Dezinsecție cu avioane pe 11 și 12 iulie

HomeSocial

Dezinsecție cu avioane pe 11 și 12 iulie

Pe 11 și 12 iulie, între orele 05.30 și 10.00, deasupra Romanului va zbura un avion care va face dezinsecție. Acțiunea este comandată de Primăria municipiului Roman și va fi executată de aceeași societate care a făcut dezinsecția și anul trecut, o societate din Bacău.

”Municipiului Roman şi operatorul S.C. FLAICOR SERV S.R.L. Bacău anunţă cetăţenii că, în perioada 10 – 15 iulie 2017, între orele 05.30 şi 10.00, se vor executa acţiuni de pulverizare aeriană (ULV) de dezinsecție pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile şi generatoare de disconfort (insecte zburătoare și târâtoare). În perioada menţionată rugăm posesorii de familii de albine şi de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident, în caz contrar, Primăria Municipiului Roman şi S.C. FLAICOR SERV S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate”, anunță reprezentanții Primăriei Roman.
Lucrările de dezinsecţie vor fi executate cu substanţe omologate de către Ministerul Sănătăţii, aflându-se înscrise în Registrul naţional al produselor biocide şi care fac parte din grupa III de toxiciate. Substanţe active sunt: Deltamethrin 25g/l, Piperonyl butoxide 225g/l.
”Tratamentele se vor aplica de către operator în condiții corespunzătoare, respectând prevederile legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației, conform fişei de avizare a produsului.
Operaţiunile de dezinsecţie vor fi efectuate numai când condiţiile meteorologice le vor permite, altfel acţiunea va fi reprogramată”, se precizează în comunicatul Primăriei.

Tratamentul nu este dăunător persoanelor sau animalelor de companie.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0