Dezinsecția cu avionul în Roman nu va mai avea loc nici vineri

HomeSocial

Dezinsecția cu avionul în Roman nu va mai avea loc nici vineri

UPDATE: Dezinsecțiile cu avionul nu vor avea loc nici vineri, au anunțat joi după-amiază reprezentanții Primăriei Roman. Este a treia amânare a serviciilor de dezinsecție aeriană din această săptămănă, programările pentru miercuri și joi fiind amânate din cauza vremii, iar cea de vineri, din cauza unei defecțiuni a operatorului.

„Operatorul SC Flaicor Serv SRL Bacău informează locuitorii municipiului Roman asupra faptului că, din cauza unor defecțiuni tehnice, nu se pot executa vineri, 20 august, serviciile de pulverizare aeriană de dezinsecţie pentru combaterea populaţiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile şi generatoare de disconfort. Activitatea se va reprograma pentru o dată care va fi comunicată ulterior. Operatorul SC Flaicor Serv SRL Bacău își cere scuze locuitorilor municipiului Roman pentru decalarea perioadei de execuție a serviciului propus în calendarul inițial!”, precizează anunțul Primăriei Roman.

 

 

ȘTIRE INIȚIALĂ: Primăria Roman a anunțat joi dimineață că dezinsecțiile cu avionul în municipiul Roman au fost amânate pentru ziua de vineri, 20 august. „Municipiul Roman şi operatorul SC FLAICOR SERV SRL Bacău anunţă toţi locuitorii municipiului Roman că din cauza faptului că nu au fost îndeplinite toate condițiile meteo pentru executarea serviciilor de pulverizare aeriană (ULV) de dezinsecţie pentru combaterea populaţiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile şi generatoare de disconfort, activitatea se reprogramează pentru vineri, 20 august 2021, în intervalul orar 07.00 – 11.00. În perioada menţionată rugăm posesorii de familii de albine şi de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident”, precizează reprezentanții Primăriei Roman.

Produsul ce urmează a fi folosit pentru activitatea de dezinsecție este AQUA K’OTHRINE EW20 (substanța activă deltamethrin 2%), biocid avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, tip produs TP 18, ce se regăsește în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană (Certificat biocid nr. RO/2018/0217/MRA/TP18-0244). „Precizăm faptul că tratamentul se va aplica de către operator conform fişei de avizare a produsului. Pentru evitarea disconfortului produs în timpul pulverizării biocidului, recomandăm evitarea zonelor tratate în intervalul orar precizat”, mai arată reprezentanții Primăriei Roman.

În cazul în care și de această dată condiţiile meteorologice vor fi nefavorabile, operațiunea de dezinsecţie va fi reprogramată pentru o dată ce va fi comunicată ulterior.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0