Dezbatere publică pentru adoptarea noului steag al Romanului

HomeSocial

Dezbatere publică pentru adoptarea noului steag al Romanului

 

 

În Sala de Consiliu a Primăriei Roman a avut loc luni, 16 aprilie, de la ora 12.00, dezbaterea publică în vederea alegerii variantei reprezentative a steagului propriu al orașului. Proiectul noului steag a fost în procedură de consultare publică de la începutul lunii aprilie, iar la dezbaterea publică de luni au participat reprezentanți ai municipalității, ai organizațiilor non-guvernamentale și ai cultelor, medici și directori ai instituțiilor de învățământ din oraș.

Pe noul steag se vor menține culorile inițiale – alb și mov, însă stema în sine nu va mai fi de culoare aurie, ci va fi roșie, așa cum este ea aprobată de comisia de heraldică. Stema municipiului Roman se compune dintr-un scut triunghiular roșu cu marginile rotunjite, pe care se află un cap de mistreţ cu colţi de argint, redat din profil, spre dreapta. Pe steag, în jurul stemei, la dreapta este inscripţionat statutul localităţii „Municipiul” iar în partea stângă denumirea „Roman”, în partea de sus, deasupra stemei stă „crucea”, ca simbol al creştinătăţii şi a faptului că în Roman este ctitorită Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Steagul municipiului Roman și Statutul acestuia au fost aprobate de Consiliul Local în 30 iunie 2009, însă din iunie 2017 steagul nu a mai fost utilizat, deoarece, anterior, adică în 2015, a apărut o lege prin care se preciza că „aprobarea modelului steagurilor unităților administrativ-teritoriale se face prin hotărâre a Guvernului”. Acum, se propune o variantă asemănătoare a steagului folosit până în vara anului trecut.

După faza consultării publice, proiectul noului steag al municipiului Roman va fi supus aprobării Consiliului Local, apoi va fi întocmită documentația ce va fi înaintată Guvernului, pentru a aproba o hotărâre privind modelul steagului Romanului.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Văzând steagul … poate ne vizitează Țiriac cu miliardarii lui …
    (Imnul orașului mai valabil? … ar trebui folosit la orice acțiune.)