Prima paginăRural

Deszăpezire cu probleme în comunele Icușești și Oniceni

Dimensiune text

Pentru drumul Icușești – Bălușești, primarul Leonard Oprea așteaptă intervenția unei freze. În satele Gorun și Poienile Oancei, din comuna Oniceni, nu se poate intra nici cu tractorul.

 

 

Primarii din jurul Romanului continuă acțiunile de deszăpezire în comunele pe care le gestionează. Cu utilaje proprii, închiriate sau trimise de la autoritățile județene, drumurile au fost redate, în mare parte, circulației, iar satele – scoase din izolare. Cu toate acestea, încă mai există așezări rurale care nu au văzut utilajele de deszăpezire. Drumul Icușești – Bălușești, de exemplu, este în continuare sub nămeți. „Sunt depășit de situație. Nu am putut debloca drumul Icușești – Bălușești. Pentru a salva două gravide care trebuiau să ajungă la ambulanță am fost nevoiți să le aducem la Icușești cu tractorul, prin câmp. Fără un utilaj mare nu putem îndepărta zăpada de pe acest drum. Înzăpezit este și drumul Bălușești – Tabăra – Mesteacăn. Dacă autoritățile județene nu ne trimit urgent un utilaj, riscăm ca luni, când se reiau cursurile, să declarăm școlile închise„, a precizat Leonard Oprea, primarul comunei Icușești.

O altă comună afectată încă de zăpada căzută și viscolită este Oniceni. Satele Gorun și Poiana Humei sunt izolate din cauza zăpezii. „La acțiunea de deszăpezire dinaintea Crăciunului am intervenit cu 120 de oameni în satul Gorun. Nu a putut intra niciun utilaj în sat. Până la intrarea în sat se străbate un drum forestier în pantă și cred că doar un utilaj cu șenile ar putea ajunge la localnici„, a spus Ioan Duminică, primarul comunei Oniceni.

Trei cadre didactice navetiste, două din Roman și una din satul Oniceni, vor trebui să ajungă, luni, la școala din satul Gorun. Autoritățile mai au trei zile la dispoziție pentru a repeta experiența din ajunul Crăciunul, pentru a face o cărăruie până la școală.COMENTARII

WORDPRESS: 0