Prima paginăEducatie

Desenul și medicina, pasiunile unei eleve din Săbăoani

Dimensiune text

Mirela Vîrgă (foto), elevă a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri”, a finalizat bacalaureatul cu media cea mai mare. Desenul în creion îi aduce mari satisfacții, dar a ales să urmeze Facultatea de Medicină.

 

Dacă mulți dintre liceeni nu au înțeles viziunea despre lume a lui Eminescu, la proba de limba și literatura română, drept pentru care se mai întorc o dată în sala de examen, Mirela a fost bine pregătită, lucrarea ei fiind evaluată cu nota 9,70. „Cred că mi-a căzut exact ce am studiat mai mult. Ar fi fost culmea să nu scriu ceva despre Eminescu„, spune eleva din Săbăoani. Nici matematica nu a fost un obstacol de netrecut, nota primită fiind 9,20. „În mod normal, nu ar fi trebuit să existe note mici la matematică. Cu toții ne-am pregătit după subiectele date în anii trecuți, considerate de profesorii noștri mult mai dificile decît cele din acest an. Nu mi-a fost frică de matematică, deoarece subiectele au fost accesibile„, mărturisește Mirela.

Ea a acordat o atenție deosebită biologiei, nu atît pentru că a fost disciplină de examen la bacalaureat, ci pentru că își dorește să urmeze Facultatea de Medicină. „Inițial, în primul an de liceu îmi doream să urmez Dreptul. Între timp, am crescut și am înțeles că termină prea mulți această facultate și prea puțini își găsesc un loc de muncă în domeniu. Pe de altă parte, zilnic văd cum legile noastre nu sînt respectate și că, oricît de bun ai fi în această meserie, nu poți schimba sisteme și mentalități. Spre finalul liceului, am decis să urmez medicina„, explică Mirela Vîrgă.

Decizia a fost considerată definitivă atunci cînd Mirela a lucrat la clasă cu profesoara de biologie Luminița Boloca. „Am început să îndrăgesc biologia deoarece doamna profesoară Boloca a știut să ne facă să învățăm din clasă. Cît de mult aprofundezi acasă ceea ce a transmis la oră, acest lucru îl hotărăște fiecare în parte„, spune Mirela.

Fosta elevă a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” este cunoscută în comuna natală  pentru preocuparea ei pentru desenul în creion, pe care l-a experimentat nu doar la școală și la Clubul Copiilor din care a făcut parte pînă de curînd, ci și în particular, prin portrete realizate pentru tineri din întreaga țară.COMENTARII

WORDPRESS: 0