HomeRoman

Deschiderea piscinei publice, amînată din nou

Lucrările pentru construirea bazinului de înot (foto) din vecinătatea Sălii Polivalente urmau să se încheie în jurul datei de 1 iunie. Momentul dării în folosință a piscinei a fost amînat de mai multe ori pe parcursul acestei veri. Noul termen a fost stabilit pentru data de 15 septembrie.

 

Una din vechile dorințe ale romașcanilor, aceea de a avea în oraș o piscină acoperită, așteaptă de luni întregi să se materializeze. În jurul datei de 1 iunie, lucrările pentru construirea bazinului de înot din vecinătatea Sălii Polivalente urmau să se încheie, iar obiectivul de investiții să fie predat spre administrare municipalității. Termenul de predare în administrarea Primăriei a fost amînat de mai multe ori, pe parcursul acestei veri, fie pentru că firma constructoare nu fost plătită la timp pentru realizarea obiectivului gestionat de Compania Națională de Investiții, fie pentru că lucrările s-au desfășurat prea lent. Un nou termen la care piscina acoperită ar urma să treacă în administrarea municipalității a fost stabilit pentru data de 15 septembrie.

Investiția este gestionată de Compania Națională de Investiții și de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, nu de administrația locală. Primim tot felul de înștiințări conform cărora sumele ce trebuie plătite pentru realizarea investițiilor din fonduri guvernamentale ajung foarte greu la constructori și se pare că, în ultimele luni, această problemă a plăților s-a generalizat și afectează în mod direct inclusiv lucrările de la bazinul de înot. Nu putem anunța un termen clar la care lucrările se vor încheia, pentru că investiția nu este gestionată de noi. Ni s-a transmis că termenul ar fi pe 15 septembrie, dar, la cum merg lucrările de acolo, ne este greu să credem acest lucru„, au precizat reprezentanții Primăriei Roman.

Piscina acoperită va avea drept scop principal înotul cu caracter didactic, sub supravegherea instructorilor și a salvamarilor, dar va fi utilizat și pentru agrement, în funcție de solicitări. Bazinul are lungimea de 25 de metri și lățimea de 12,5 metri, cu o adîncime cuprinsă între 1,3 și 1,8 metri. Lucrările sînt realizate de firma Moldocor Piatra Neamț, iar structura din lemn a fost realizată de societatea Grup Lemn Roman. Bazinul de înot de la Roman va fi dotat cu vestiare, tribune și cabinet medical, dar și cu o centrală termică proprie. Cel mai probabil, personalul de la Sala Sporturilor se va ocupa și de întreținerea noii investiții. Clădirea are o suprafață desfășurată de circa 1.700 metri pătrați. Bazinul este unul de tip scurt, cu cinci culoare cu adîncime variabilă.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • cristina 12 ani ago

    nu mai sunt bani!… au fost alte vremuri?!…

  • Radu 12 ani ago

    Din pacate sunt prea multi politicieni in tara noastra. Aproape toti sunt Gica Contra. Se schimba regimul se opresc investitiile, etc. Ar fi un mare pacat, dupa parerea mea, daca piscina respectiva ar deveni prea publica. Cel mai bine ar fi sa ramana bazin didactic 100%.