Prima paginăActualitateRural

Deschiderea Centrul de zi din Gherăești amânată din lipsă de bani

Dimensiune text

Beneficiari ai Centrului de zi vor fi 25 copii din localitate ai căror părinți sunt plecați în străinătate.

 

Centrul de zi de la Gherăești, destinat copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate, nu poate fi deschis din lipsă de fonduri. ”Clădirea este finalizată de doi ani. Beneficiarii acestui centru nu se pot bucura de el pentru că nu avem bani să-l susținem. În acest centru de zi vor lucra 11 persoane care vor fi plătite din fonduri de la bugetul local. Tot din fonduri proprii trebuie să asigurăm hrana copiilor care vor frecventa centrul și să plătim utilitățile. Este un efort financiar destul de mare, pe care acum nu ni-l permitem. Bugetul a fost prea subțire în acest an și, din acest motiv, nu am prevăzut fonduri pentru funcționarea Centrului de zi. Anul viitor, însă, trebuie să găsim resurse financiare, pentru că nu mai putem amâna deschiderea centrului”, a precizat Carol Bereșoaie, primarul comunei Gherăești.

Beneficiarii Centrului de zi vor fi 25 copii din localitate care se confruntă cu probleme de ordin emoțional, ei fiind privați de dragoste, de înțelegerea și de căldura din interiorul unei familii. În centru, copiii vor beneficia de o masă caldă, vor face lecțiile și vor desfășura activități recreative. Prin acest proiect s-a dorit preîntâmpinarea apariției unor probleme de ordin afectiv, precum și prevenirea abandonului școlar și a infracționalității juvenile.

Clădirea se află în centrul comunei, lângă fostul cămin cultural, transformat în Centru de Cultură și Creație. Centrul de zi a fost finanțat prin programul național de dezvoltare rurală, Măsura 3.2.2. Prin acest proiect, a fost realizată alimentarea cu apă și canalizarea satului și s-a reabilitat căminul cultural.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • un satean 8 ani

    Bravo dom’ primar, 25 de copii si 11 angajati!?! De ce nu angajati 25 de persoane cate una pentru fiecare copil? After school…. bani cheltuiti degeaba.