Deschidere de an școlar cu cântec, dar fără „maraton” de discursuri ale oficialităților

HomeSocial

Deschidere de an școlar cu cântec, dar fără „maraton” de discursuri ale oficialităților

 

Primăria municipiului Roman a încercat să schimbe modul de desfășurare a festivităților de deschidere a noului an școlar. Primarul Lucian Micu le-a propus directorilor de unități de învățământ să „sune clopoțelul” la ora 08.00 în toate școlile. Inspectorul școlar general le-a lăsat de înțeles directorilor de școli că s-ar putea ca unele oficialități să-și dorească să țină discursuri, dar nu ar putea dacă, evident, toți ar începe deodată școala.

Miercuri, 6 septembrie, primarul Lucian Micu, inspectorul școlar general Viorel Stan și directorii de unități de învățământ din Roman s-au întâlnit, fiecare cu opinia sa, într-o ședință de lucru. Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Roman a anunțat că directorilor de școli din Roman li s-a propus, de către edil, ca festivitățile de deschidere a noului an școlar să aibă loc în toate școlile pe 11 septembrie, de la orele 08.00.

„Recomandarea mea în calitate de părinte, dar și de primar, a fost ca în toate unitățile școlare din Roman festivitățile de deschidere a noului an școlar să înceapă la ora 08.00. În acest fel, părinții nu lipsesc mult de la serviciu, iar traficul în oraș nu va fi greoi pe tot parcursul zilei, ci doar dimineață, când elevii vor fi aduși la școala de care aparțin. Personal, voi participa la deschiderea anului școlar la CNRV, în calitate de părinte. Nu mi-am propus să țin discursuri. Poate sunt de «modă nouă», dar din experiența de părinte, vă pot spune că puțini sunt cei interesați să audă «îndemnurile» oficialităților. Subliniez, fiecare școală poate invita la eveniment pe oricine, oficialitățile pot opta pentru o unitate, dar nu înțeleg nevoia unui «maraton», la care se mai și întârzie, sonorizările nu sunt performante, iar cei prezenți ne critică pe noi toți ulterior”, le-a transmis primarul Lucian Micu directorilor.

În anii anteriori, ca viceprimar, Lucian Micu mergea la deschiderea de an școlar la școlile la care nu putea ajunge fostul primar Laurențiu Dan Leoreanu. În fapt, tacit, programul se făcea în așa fel încât oficialitățile, oricare erau acestea, să ajungă la cât mai multe școli, să le vorbească elevilor.

Din comunicatul de presă al Primăriei municipiului Roman reiese că această practică a ținerii de cuvântări este apreciată în continuare de o parte din autorități. „Relația dintre Inspectoratul Școlar și Primăria municipiului Roman este una instituțională. Nu uitați că școala este a comunității, iar Primăria răspunde de școală, de comunitate. Personal, nu sunt de acord cu punctul de vedere al domnului primar. Tradițional, în aceste zile se fac invitații către diferite instituții să participe la deschiderea de an școlar. Poate prefectul, președintele Consiliului Județean, parlamentarii și-ar dori să vină la Roman și trebuie să le dați această șansă să participe la festivități”, a fost mesajul transmis de inspectorul Viorel Stan, care le-a cerut directorilor de unități școlare din Roman ca miercuri, 6 septembrie, până la orele 14.00, să comunice Inspectoratului Școlar și Primăriei municipiului Roman orele la care vor desfășura festivitățile de deschidere a anului școlar 2017-2018.

 

Urmează să vedem care școli vor accepta propunerea venită din partea administrației publice locale și care vor continua tradiția de a alege alte ore pentru deschiderea anului școlar, astfel încât să li se permită celor care vor să transmită un gând de început de an să o poată face. De precizat este și faptul că, deși primarul Lucian Micu a declarat că nu vrea să țină „speech-uri”, acesta și viceprimarul Roxana Iorga intenționează să meargă prin școli în prima zi a începutului de an educațional, pentru a discuta cu elevii și profesorii.

Pe lângă modul în care fiecare școală se va organiza pentru ziua de 11 septembrie, din partea Primăriei și Consiliului Local, aproximativ 250 de elevi cu rezultate bune la învățătură, dar care provin din familii cu posibilități reduse, vor primi în prima zi de școală câte un ghiozdan cu rechizite.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Apropo de cântec …acum nu se mai aude cântecul elevilor prin oraș …nici armata nu mai cântă … se merge apatic …de ce?

  • subscriu pct, de vedere al primarului ,deoarece comunitatea sa cam saturat sa vada parada oficialitatilor ,ar vrea sa vada rezultate adevarate si nu pospaieli si sovaieli ,ca nu sunt bani ca nu ne da voie legislatia ca ministerul a dispus asa ,si treaba merge pe branci cu ochii la legi si la propriul scaun ,sa va mai zic ca unul dedicat cu adevarat gaseste alte legi ca sa-si faca datoria pentru care este remunerat,,dar aici nu ca ar fi pct de vedere diferite,ci doar orgolii partinice ,si ,,cine-i seful??!!!”