Prima paginăEconomie

Depunerea proiectelor pe Măsura 121, până la 1 februarie

Dimensiune text

Termenul limită pentru depunerea de proiecte pe Măsura 121, „Modernizarea exploatațiilor agricole”, a fost prelungit până la data de 1 februarie. Fondurile nerambursabile, în valoare de 150 de milioane de euro, alocate pentru această sesiune – ce a debutat pe 26 noiembrie 2012 -, sunt repartizate pentru patru domenii prioritare.

 

 

Sectorul vegetal va beneficia de 48 de milioane de euro, iar cel de creștere a animalelor de 72 de milioane de euro. Cei care doresc implementarea standardelor pentru lapte crud și protecția apelor împotriva poluării cu nitrați proveniți din surse agricole vor dispune de 20 de milioane de euro. 10 milioane de euro sunt destinați beneficiarilor Măsurii 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistență”, care au semnat decizia de finanțare și aplică, acum, pentru modernizarea exploatațiilor agricole.

Prin Măsura 121, solicitanții pot primi cofinanțare nerambursabilă într-un procent ce pornește de la 40% din valoarea totală eligibilă a proiectului și până la 75%, în funcție de anumite criterii dintre care de mare importanță este vârsta beneficiarului sau amplasamentul proiectului. Contribuția nerambursabilă pentru o investiție ajunge până la 1,6 milioane de euro, în funcție de tipul beneficiarului și anumite investiții prevăzute a fi realizate.

Solicitanții de fonduri europene nerambursabile pot depune cererile de finanțare la sediul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Neamț, între orele 9.00 și 14.00, ultima zi pentru depunere fiind vineri, 1 februarie, ora 12.00.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0