Prima paginăEducatie

Decontarea navetei – prima grijă a sindicatelor din educație

Dimensiune text

Decontarea cheltuielilor de transport pentru dascălii navetiști reprezintă prioritatea sindicatelor din învățămîntul nemțean pentru noul an școlar.

 

Vom face toate demersurile necesare pentru ca aceste cheltuieli legate de decontarea transportului să fie cuprinse în bugetul Ministerului Educației 2013, astfel încît colegii mei să nu mai stea cu mîna întinsă la mila primarilor. Noi vom trimite către toate unitățile școlare din județ recomandări de care considerăm că ar trebui să se țină seama la întocmirea bugetelor, astfel încît această problemă să fie rezolvată definitiv. Aceste recomandări fac referire la cheltuielile care, considerăm noi, ar trebui suportate din fondurile Ministerului Educației„, a spus președintele Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățămînt și Cercetare Neamț, Gabriel Ploscă.

Decontarea navetei a reprezentat mereu o problemă spinoasă între primării și sindicate, rezolvată, pentru cele mai multe dintre comune, abia în instanța de judecată. Pe lista priorităților pentru perioada imediat următoare, sindicaliștii din învățămînt și-au trecut și încheierea unui contract colectiv de muncă la nivel de ramură, dar și modificarea unor aspecte din Legea Educației. „Ne referim aici, în primul rînd, la revenirea la norma didactică de 16 ore pentru colegii care au o vechime mai mare de 35 de ani și gradul didactic I, la modificarea componenței consiliilor de administrație din unitățile școlare – astfel încît majoritatea în aceste consilii să revină cadrelor didactice, cei mai în măsură să ia deciziile din școli – și la posibilitatea de pensionare cu drepturi depline, înaintea vîrstei de 65 de ani, pentru angajații din sistemul de învățămînt„, a spus Gabriel Ploscă.

Toate aceste cerințe ale sindicaliștilor au fost prezentate și într-o scrisoare pe care sindicatele din educație au înaintat-o atît primului ministru Victor Ponta, cît și ministrului Educației, Ecaterina Andronescu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0