Prima paginăSocial

De marți începe activitatea biroului de la Roman pentru înmatriculări auto

De marți începe activitatea biroului de la Roman pentru înmatriculări auto

Dimensiune text

 

Începând de marți, 22 septembrie, în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Neamț se va organiza un sediu secundar de lucru, în municipiul Roman, unde se vor desfășura activități de preluare a documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare a vehiculelor și de eliberare a plăcuțelor cu numere de înmatriculare sau provizorii, conform ordinului semnat de prefectul George Lazăr, informează Prefectura Neamț.

Activitățile se vor desfășura în zilele de marți și joi, în spații destinate lucrului cu publicul, puse la dispoziție în sediul Poliției Municipiului Roman de pe strada Bogdan Dragoș – fostul birou pentru eliberarea cazierului judiciar.

Programul de lucru cu publicul al Biroului de la Roman pentru înmatriculări auto va fi în zilele de marți și joi: între orele 9 – 13 se vor desfășura activități de preluare a documentelor, iar între orele 13 – 14 se vor elibera plăcuțe cu numere de înmatriculare și documente de înmatriculare.

La ghișeele serviciului pot fi solicitate următoarele operațiuni: înmatricularea autovehiculelor sau remorcilor; transcrierea dreptului de proprietate asupra autovehiculelor sau remorcilor; radierea autovehiculelor sau remorcilor; eliberarea unui duplicat al certificatului de înmatriculare; eliberarea unor noi plăcuțe cu numere de înmatriculare în cazul pierderii, furtului, deteriorării; păstrarea combinației numărului de înmatriculare; autorizarea provizorie a autovehiculului.

În cazul în care la înmatriculare ori transcriere se solicită o combinație preferențială a numărului de înmatriculare, solicitantul va comunica lucrătorului combinația dorită (de preferat a se comunica mai multe variante) după ce, în prealabil, solicitantul a verificat personal disponibilitatea combinației folosind linkul: https://www.drpciv.ro/drpciv-forms/plate-number/.

Nu se poate încasa la ghișee contravaloarea certificatului de înmatriculare sau a autorizației provizorii. La depunerea documentației pentru operațiunile menționate mai sus, solicitanții vor atașa chitanța de plată reprezentând contravaloarea certificatului de înmatriculare, de 49 de lei, sau a autorizației provizorii, de 13 lei. Modalități de plată: internet banking (validarea plății se va face în 48 de ore), virament bancar (validarea plății se va face în 48 de ore), mandat poștal, chitanță de trezorerie sau chitanță CEC.

La ghișeu pot fi încasate următoarele sume, reprezentând: contravaloarea plăcilor cu numere de înmatriculare sau provizorii (20 de lei/buc.), contravaloarea atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial (45 de lei) și contravaloarea păstrării combinației numărului de înmatriculare (30 de lei).

Plăcuțele cu numere de înmatriculare sau provizorii, certificatele de radiere, documentele de înmatriculare sau dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare nu vor fi eliberare în aceeași zi în care a fost făcută solicitarea. Eliberarea acestora va fi efectuată în următoarea zi lucrătoare din municipiul Roman, conform programului de lucru. De exemplu, o cerere depusă în ziua de marți va fi soluționată în ziua de joi, între orele 13 – 14. În cazul în care solicitantul nu se prezintă în ziua în care ar fi trebuit să ridice plăcuțele cu numere de înmatriculare, cartea de identitate a vehiculului ori dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare, acestea vor trebui solicitate și vor fi eliberate la sediul principal al Serviciului, din municipiul Piatra Neamț, strada Plăieșului nr.2 – în incinta Centrului comercial „Galleria”.

Până la implementarea programării online pentru acest sediu, cererile vor fi soluționate în ordinea prezentării la ghișeele serviciului, numărul de cereri urmând a fi limitat conform programului de lucru cu publicul.

În contextul epidemiologic actual, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, în sediul din municipiul Roman cetățenii sunt obligați să poarte mască de protecție și să păstreze distanța de 1,5 metri față de persoanele din jur, mai precizează reprezentanții Prefecturii Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0