Prima paginăSocial

De joi, în Neamț, testări ale sistemului de avertizare pe telefonul mobil pentru situații de urgență

De joi, în Neamț, testări ale sistemului de avertizare pe telefonul mobil pentru situații de urgență

Dimensiune text

 

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului (ISU) Neamț informează că, în următoarea perioadă se va pune în aplicare un plan de testare a sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Astfel, joi, 20 septembrie, în intervalul orar 17.00 – 19.00, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va transmite mesaje de avertizare într-un punct aflat la intersecția județelor Neamț, Iași și Vaslui.

Vineri, 21 septembrie, ISU Neamț va transmite mesaje de avertizare în intervalul 10.00 – 12.00, în municipiile Piatra Neamț și Roman, orașul Tîrgu Neamț și comuna Poiana Teiului, iar în intervalul 17.00 – 19.00, în jumătate din suprafața municipiului Piatra Neamț.

Luni, 24 septembrie, ISU Neamț va transmite mesaje de avertizare în intervalul 10.00 – 12.00 sau în intervalul 17.00-19.00, în toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Neamț.

Marți, 25 septembrie, IGSU va transmite mesaje de avertizare, în intervalul 10.00 – 12.00, respectiv 17.00 – 19.00, în unități administrativ-teritoriale din regiuni formate din 2-3 județe.

Citește și:   Licitație pentru închirierea de locuri de parcare în Roman, pe 30 septembrie

Miercuri, 26 septembrie, IGSU va transmite mesaje de avertizare, în intervalul 10.00 – 12.00, respectiv 17.00 – 19.00, în unitățile administrativ-teritoriale din toată România.

„Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile. Pentru ca utilizatorii să poată recepționa mesajul pe telefoanele mobile, acestea trebuie configurate pe baza modelelor existente aici: https://ro-alert.ro/configurare/. Portalul www.ro-alert.ro este proiectat ca sursă completă de informare a populației și detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast, cât și posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepționarea mesajelor difuzate în situații de urgență”, precizează reprezentanții ISU Neamț.

Mai multe detalii despre sistemul RO-ALERT puteți găsi la acest link.

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0