Prima paginăSocial

De joi, amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor în perioada stării de urgență

De joi, amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor în perioada stării de urgență

Dimensiune text

 

Marți, 31 martie, în Monitorul Oficial al României a fost publicată ordonanța de urgență prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea regimului stării de asediu și regimului stării de urgență, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS) de pe lângă Guvernul României.

Astfel, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare au crescut și au următoarele valori: minim 2.000 lei și maxim 20.000 lei, față de minim 100 și maxim 5.000 de lei, cât erau până acum. Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de de lei. Aceste sancțiuni vor putea fi aplicate începând de joi, 2 aprilie 2020.

„În plus, au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție; interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate; suspendarea temporară a activității; desființarea unor lucrări; refacerea unor amenajări. Măsurile complementare de sancțiune vor fi aplicate în funcție de natura și gravitatea faptei”, mai precizează comunicatul GCS.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0