De două luni, nimeni nu a repus pe roţi ambulanţa SMURD TIM

HomeActualitate

De două luni, nimeni nu a repus pe roţi ambulanţa SMURD TIM

 

ambulanta 01S-au făcut demersuri peste demersuri de către autorităţile locale, s-au depus petiţii de către cetăţeni, dar totul în zadar în ceea ce priveşte reluarea funcţionării singurei ambulanţei de terapie intensivă mobilă (TIM), cea care are aparatura şi personalul necesar pentru salvarea de vieţi la locul preluării pacientului, şi nu în Centrul de Primiri Urgenţe. Au trecut două luni de când autorităţile centrale au dispus sistarea funcţionării acestei ambulanţe pe motiv că legea spune că o astfel de maşină poate funcţiona doar pe lângă spitalele judeţene, deşi Spitalul Municipal de Urgenţă Roman îndeplineşte toate condiţiile unei Unităţi de Primiri Urgenţe (UPU) – lucru recunoscut prin acreditarea acordată de Minister, doar că se numeşte Centru de Primiri Urgenţe.

Deşi a fost vorba că singura soluţie care să respecte legislaţia legată mai mult de denumiri şi nu de realitate a fost aceea ca maşina să fie preluată de UPU Piatra Neamţ, dar să activeze în zona Roman cu medicii de urgenţe de la noi, nu s-a pus şi în practică nici această variantă.

„Am primit un document de la Prefectură care ne spunea că se va reînfiinţa serviciul Terapie Intensivă Mobilă (TIM) în zona Roman, în coordonarea UPU Piatra Neamţ, începând cu data de 1 mai. Nu s-au reuşit toate demersurile. Noi, în acest moment, suntem oarecum parteneri, dar nu mai putem interveni legal pentru a susţine acest demers. Am tot dat telefoane. Este vorba de o aprobare pentru o linie de gardă suplimentară pentru UPU Piatra Neamţ, dar, de fapt, vor fi aceiaşi oameni de la Roman care vor fi preluaţi de UPU Piatra Neamţ”, a declarat Leonard Achiriloaei, director financiar-contabil al Spitalului Roman.

Și aşa se facă că, în plină campanie electorală şi în plin scandal al dezinfectanţilor diluaţi, prioritatea salvării pacienţilor din zona Roman nu se află pe prima pagină a politicienilor şi conducerilor ministerelor. Vigilenţa celor de la nivel central a fost maximă doar pentru a scoate ambulanţa din uz, dar repararea unei nedreptăţi durează. De altfel, o implicare în această problemă a Consiliului Judeţean, cel care are în subordine Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, în a sensibiliza toţi factorii de decizie şi a grăbi timpul de răspuns Piatra Neamţ – Bucureşti, ar demonstra că faptele vorbesc pentru politicienii care vor să facă ceva pentru locuitorii judeţului, fie ei şi din zona Roman.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0