De ce fotbalul este cel mai popular sport?

HomeAdvertorial

De ce fotbalul este cel mai popular sport?

Fotbalul este și a fost dintotdeauna cel mai popular sport din lume. Nu există persoană care să nu fi auzit de fotbal. Fotbalul este atât de popular atât datorită faptului că este practicat în toate colțurile lumii, dar și pentru industria uriașă care stă la baza lui. Toți băieții visează când sunt copii să ajungă fotbaliști profesioniști și mulți dintre aceștia practică acest sport de mici. Marea majoritate dintre ei ajung să fie doar suporteri, fani ai fenomenului și amatori de pariuri. Favbet inregistrare îți prezintă bonusul unei case de pariuri unde tot mai mulți tipsteri decid să-și deschidă cont.

Există foarte multe cluburi de fotbal pe toate continentele și la fel de multe competiții și evenimente fotbalistice. Toate competițiile importante de fotbal țin cu sufletul la gură miliarde de fani de pe tot globul. Toți pasionații de fotbal știu ce este fotbalul astăzi, însă nu mulți știu cum a apărut fotbalul, cum a fost el creat în forma sa inițială și primele cluburi profesioniste din lume.

Un sport cu o tradiție de 2000 ani

Este considerat că fotbalul este un sport cu o tradiție de 2000 ani, însă forma inițială a acestui joc era diferită față de cum îl știm cu toții astăzi. Este dovedit faptul că jocurile care implicau o minge datează din antichitate.

FIFA consideră că locul în care a apărut fotbalul este China, deoarece există dovezi care atestă existența unui sport asemănător, numit Tsuh-Kuh în anul 200 Î Hr. La acea vreme se presupune că mingile erau umplute cu iarbă, câștigătorii erau premiați și pierzătorii erau biciuiți de către propriii suporteri. Jocul era numit așa deoarece Tsuh înseamnă a lovi și kuh era mingea folosită în timpul jocului. De asemenea, porțile aveau o înălțime de 8 metri și erau făcute cu plase de mătase de 30cm.

Un sport foarte popular în Anglia

La mijlocul secolului XIX, fotbalul era un sport foarte popular în Anglia. Cu toate acestea, fotbalul nu avea niște reguli clare și fiecare echipă juca după propriile reguli, lucru care ducea adesea la conflicte între jucători.

În 1863, câteva asociații din Marea Britanie au decis să stabilească un set de reguli general aplicabile pentru jucătorii de fotbal care doreau să joace la un nivel profesionist. Asociația care a adus aceste reguli se numește Asociația Engleză de Fotbal și ea există și în prezent.

În urma acelei întâlniri s-a stabilit faptul că jucătorii nu mai pot atinge mingea cu mâna, cu excepția portarului. Și alte reguli au mai fost aplicate, iar unii jucători nu au fost de acord cu acestea. În acel moment a apărut fotbalul american, cunoscut și ca rugby. De asemenea, pentru a diferenția jocul în care mingea nu putea fi atinsă cu mâna, s-a folosit numele de association football, iar apoi în soccer cum este numit în Statele Unite ale Americii. Cel mai vechi club de fotbal din lume este Sheffield FC și este din Anglia.

Odată cu trecerea timpului au apărut diferite campionate și mult mai multe cluburi profesioniste care țin în suspans fanii din întreaga lume. Odată cu dezvoltarea fotbalului, au apărut și pariurile, lucru care a făcut ca fotbalul să fie urmărit de către și mai multe persoane. Toate aceste aspecte au dus la fotbalul de astăzi și au făcut ca acesta să ofere momente unice tuturor pasionaților de fotbal din întreaga lume.

Comentarii

WORDPRESS: 0