HomeActualitate

De 18 ani, de Crăciun salvează oameni

În aproape toată cariera sa, medicul Letiția Damoc, managerul Ambulanței Neamț, a fost de gardă în timpul Crăciunului.

 

 

Pentru cei mai mulți dintre noi, sărbătorile de iarnă înseamnă relaxare, un timp petrecut alături de familie și de cei dragi. Pentru alții, însă, Crăciunul înseamnă să fii aproape de persoane străine, bolnave, care au nevoie de îngrijiri medicale. Așa este cazul medicului Letiția Damoc, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, care spune că, în mulți ani de carieră, Crăciunul a prins-o, de cele mai multe ori, în stația de Ambulanță ori salvând bolnavi.
În cei 18 ani de când profesez ca medic de urgență, mai bine de 80% din sărbătorile de Crăciun le-am petrecut la locul de muncă. Dacă nu era prima zi de Crăciun, atunci intram în gardă în a doua zi de Crăciun. Dacă eram a doua zi de gardă, aveam timp să petrec puțin cu familia. Mi se pare absolut firesc să-mi fac datoria, indiferent dacă e sarbătoare sau nu. Nu mi se pare nimic ieșit din comun. Pentru mine, cea mai frumoasă atmosferă este în Ajunul Crăciunului„, mărturisește medicul Letiția Damoc.
Dacă zilele de Crăciun au prins-o la locul de muncă, norocul a făcut ca acestea să nu fie foarte agitate. „Din fericire, de-a lungul timpului, nu am avut parte de zile de Crăciun însângerate, ci au fost mai liniștite. Revelionul a fost, în schimb, mai agitat. Odată, trecerea dintre ani ne-a prins în ambulanță, undeva în zona Focșani. Ne îndreptam, atunci, cu un pacient spre București, iar Revelionul l-am petrecut în mașină. Se spune că, așa cum te-a prins trecerea dintre dintre ani, așa fi fi și anul viitor. Ei bine, atunci, anul următor a fost unul plin cu transporturi de pacienți pe distanțe foarte lungi„, a mai povestit medicul Letiția Damoc.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0