Prima paginăEconomie

Datoriile romașcanilor, făcute publice de Primărie

Datoriile romașcanilor, făcute publice de Primărie

Dimensiune text

 

 

economie bani finantePrimăria Roman pregătește o “listă a rușinii” pentru contribuabilii, persoane fizice sau juridice, care au datorii la bugetul local. Periodic, Direcția de Taxe și Impozite Locale publică astfel de liste cu datornicii, însă nu pentru fiecare secțiune în parte.

Primarul Laurențiu Leoreanu a declarat că, în ședința de miercuri, 31 august, se va supune dezbaterii în Consiliul Local un proiect ce prevede stabilirea limitei de datorie de la care numele debitorului va fi făcut public. “Publicarea datoriilor către bugetul local sau de stat este obligatorie. În ședința de miercuri a Consiliului Local vom avea un punct suplimentar pe ordinea de zi prin care se va stabili pragul de la care vom publica datoriile persoanelor fizice și persoanelor juridice la bugetul local. Nu mi se pare nimic rău în asta. Eu nu am datorii, dar dacă aș avea și presa ar scrie despre asta – nu e vina ziariștilor. Eu îmi achit anual, nu de când sunt primar, taxele către buget, în luna februarie”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

În acest moment, Direcția de Taxe și Impozite Locale emite, aproape lunar, anunțuri colective cu privire la emiterea de acte administrative către contribuabili. În ultimul document de acest fel, emis în luna iulie, pe lista datornicilor se află 289 de persoane juridice, unele dintre ele fiind și în starea de executare silită, celor mai mulți fiind emise decizii de impunere, printre acestea numărându-se și Partidul Alianța Socialistă, mai multe fundații, dar și Radio Nord Est.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0