HomeSocial

Datorii de 300.000 de lei la blocul Nato

Blocul a rămas fără contor de gaz, astfel că locatarii nu mai au apă caldă. Problema va deveni mai gravă odată cu scăderea temperaturilor.

 

Romașcanii care locuiesc în blocul Nato riscă să rămână fără căldură la iarnă. La acest moment, familiile care locuiesc acolo nu au apă caldă din cauza unor rău-platnici. Căldura și apa caldă sunt furnizate către cele 44 de apartamente în sistem centralizat. Există un singur contor de gaz care înregistrează consumul centralei de bloc, pentru aragazuri existând repartizare separată. Din cele 44 de familii, nouă au pus gând rău vecinilor și au refuzat să plătească la întreținere luni la rând. ”Datoria totală de la cele nouă apartamente se ridică la aproximativ 300.000 de lei”, a afirmat Geta Dimitriu, președintele Asociației de proprietari nr. 4RM. Femeia spune, însă, că a scăpat de probleme. Asociația va avea în grijă doar proprietarii din fostul bloc cu bulină, iar situația celorlalți locatari din blocul Nato va rămâne în seama Municipal Locato, societate a Consiliului Local Roman.

Directorul SC Municipal Locato susține că situația este complicată din cauza oamenilor care nu înțeleg că trebuie să plătească pentru ceea ce consumă. ”Gazul nu a fost plătit, iar compania furnizoare a venit și a pus sigiliu pe contor. Furnizarea gazului va fi reluată dacă oamenii înțeleg și plătesc ceea ce datorează”, a declarat Constantin Damaschin.

Căldura în blocul Nato ar urma să fie furnizată începând cu data de 1 noiembrie, dacă restanțierii vor plăti datoriile. Iar acest lucru înseamnă inclusiv plata unor facturi de aproximativ 25.000 de lei către compania de gaz, cea mai veche datând din luna martie a acestui an. Despre situația din blocul Nato s-a discutat și luna trecută, când primarul Laurențiu Leoreanu a spus că o singură persoană are datorii la întreținere de 6.500 de lei și că refuză să plătească fără a avea o motivație.

Mutarea proprietarilor din blocul Nato în fostul bloc cu bulină dă speranțe unor tineri care au dreptul la o locuință ANL. Dar repartizarea apartamentelor se va putea face abia după ce se rezolvă problema gazului metan.

Comentarii

WORDPRESS: 4
  • Andree 9 ani ago

    Primaria i-a adus in acel bloc. Ea trebuie sa despleticeasca itele. Si de ce nu si-au platit la intretinere? Si asociatia a dormit ?

  • Bai „Matematica” fi mai atent cu cifrele

  • Cicerone 9 ani ago

    Primaria face bloc, locatarii fac din bloc – un nou bloc NATO.