HomeSocial

Datorie de 6.500 de lei la asociaţie

O femeie a acumulat, în câţiva ani, o datorie de mii de lei la întreţinere.

Mutarea proprietarilor din blocurile ANL în fostul bloc „cu bulină” se poate face doar în condiţiile în care chiriaşii plătesc toate datoriile făcute în locuinţele statului. Dacă, în general, sumele restante sunt de ordinul zecilor de lei, există şi un caz special, în care datoriile la asociaţia de proprietari se ridică la 6.500 de lei. „Personal, am discutat de cinci sau de şase ori cu doamna Maria D. referitor la datoria pe care o are la întreţinere. A zis clar: «Nu-mi pasă, nu am de gând să achit şi mă voi muta în apartamentul meu din blocul reconsolidat fără probleme». Eu nu pot să înţeleg de unde această atitudine, dar sunt sigur că nu va putea să se mute în apartamentul ei din blocul «cu bulină», fiindcă legea este de partea noastră”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, la întâlnirea pe care a avut-o cu proprietarii din fostul bloc „cu bulină”.

Când şi-au amintit de vecina lor – care nu a fost prezentă la întrunire – oamenii au început să se revolte, mai ales că, din cauza ei, au rămas, în trecut, şi fără apă caldă.

Acesta nu este singurul exemplu de persoană rău-platnică. Preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 48 de pe strada Cuza Vodă se plânge de sume pe care nu le poate recupera de ani de zile. „Am mai multe societăţi comerciale şi un preot care sunt cei mai mari restanţieri. Contra preotului am întreprins acţiune în instanţă, dar a venit şi a plătit o parte din sumă, ca să renunţ la acţiune. După ce am renunţat, nu a mai plătit nimic. Are datorii de peste 2.000 de lei”, a spus Constantin Holban, preşedintele Asociaţiei nr. 48.

Pentru persoanele care locuiesc la bloc, vecinii care „uită” să plătească întreţinerea sunt o adevărată problemă, în condiţiile în care nu toţi romaşcanii au apometrele la limita de proprietate, pentru a se face debranşarea doar la apartamentele de la care provin datoriile.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Cicerone 9 ani ago

    „Nu-mi pasa, nu ma intereseaza.” – atitudinea celor rau platnici – Nici noua nu ar trebui sa ne pese sau sa ne intereseze.