Școala Stănița a fost vizitată, în cadrul proiectului „Descoperă valoarea valorii”, finanțat prin Programul Sectorial Comenius, de profesori din țările implicate în proiect.
„Proiectul s-a derulat în perioada 2010 – 2012, în parteneriat cu unități școlare din România, Polonia, Spania, Italia, Anglia și Turcia„, a declarat profesoara Angela Cîrlescu, directoarea Școlii Stănița. Proiectul „Descoperă valoarea valorii” a urmărit promovarea valorilor din țările implicate în proiect.
Activități și vizite de cunoaștere
Delegația străină, formată din 17 profesori, a fost întîmpinată de primarul comunei Stănița, Laurențiu Bebi Todireanu, și de colectivul de cadre didactice al Școlii Stănița. „În prima zi au fost vizitate toate școlile din comună – Ghidion, Veja, Todireni și Stănița – și s-au derulat activități la nivelul școlii. Elevii Școlii Stănița au susținut un program artistic care a cuprins scenete din povestirea «Amintiri din copilărie», dansuri moderne și tradiționale, poezii și cîntece în limba engleză, limba oficială a proiectului„, a precizat directoarea Școlii Stănița. Programul artistic a fost organizat de echipa de proiect formată din profesoara Mihaela Ursachi, coordonatorul de proiect, profesoara Angela Cîrlescu, manager de proiect, și cadrele didactice Denisa Todireanu, Maria Manole, Cătălin Isciuc, Laura Grădinaru, Ioana Nistor și Elena Bălău.
La finalul programului artistic, oaspeții au fost invitați să deguste bucate tradiționale românești.
În a doua zi a proiectului, invitații au vizitat principalele obiective din orașul Iași: Universitatea „Al.I. Cuza”, Grădina Botanică și Palatul Culturii.
Seara, invitații au fost primiți la Catedrala Arhiepiscopală „Sfînta Cuvioasă Parascheva” din Roman de către PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. „Preasfințitul, care este originar din Stănița, a ținut o cuvîntare invitaților despre importanța factorului religios în viața românilor și a interdependenței Școală – Biserică. La finalul vizitei, invitații au primit din partea acestuia cărți și obiecte religioase„, a spus directoarea Școlii Stănița.
Oaspeții au vizitat, în cea de-a treia zi, Casa Memorială a lui Ion Creangă, mănăstiri din județul Neamț, zimbrăria și Cetatea Neamțului. Ultimele două zile au fost destinate discuțiilor pe marginea proiectului și s-au finalizat activitățile din proiect.
Comentarii
genial.au ajuns si la stanita ?????