HomeSocialReligie

Daruri de Crăciun din suflet de copil, la Biserica „Precista Mare”

Toţi copiii prezenţi la eveniment au primit daruri din partea Protopopiatului Roman. Darurile primite au constat în tablete, ghiozdane şi dulciuri.

precista 02Biserica „Precista Mare” a găzduit luni, 22 decembrie, un eveniment caritabil organizat de Protopopiatul Roman. La eveniment au participat ÎPS Ioachim Giosanu, arhiepiscopul ales al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, arhimandrit Pimen Costea, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei, preoţii lăcaşului de cult, Dan Alexandru Antoce (paroh) şi Gabriel Buzdugan (preot slujitor), preoţi din Protopopiatul Roman, cadre didactice, părinţi şi copii. „22 decembrie este o dată înscrisă în calendarul naţiunii române cu litere de sânge. În urmă cu 25 de ani s-a vărsat sânge pentru libertatea noastră. Acei tineri, eroi ai Revoluţiei, au dăruit totul pentru ca noi să fim liberi. În aceste zile din preajma Crăciunului, trebuie să încercăm să fim mai buni, mai darnici şi mai iertători. Am vrut să dăm un exemplu copiilor noştri pentru ca şi ei, din puţinul lor, să dăruiască celorlalţi copii care sunt mai puţin norocoşi”, a spus preot doctor Dragoş Alexandru Munteanu, protopop de Roman.

Din programul evenimentului nu au lipsit colindele. Un grup format din elevi ai şcolilor gimnaziale din Ion Creangă şi Horia a venit la Biserica „Precista Mare” pentru a-i colinda pe cei prezenţi la eveniment. La sfârşitul programului de colinde, toţi copiii au primit daruri constând în dulciuri şi ghiozdane. Cinci copii de la Complexul de Servicii „Familia mea” şi cinci de la filiala Roman a Asociaţiei de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din România au primit tablete „Am experimentat acest sentiment plăcut, acela de a oferi, un sentiment mai frumos decât cel de a primi”, a mai spus protopopul de Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 0