Prima paginăSocial

Dăruiți 2% din impozitul pe venit pentru beneficiarii Caritas

Dimensiune text

Centrul Diecezan Caritas Iaşi, care are punct de lucru şi în Roman, acţionează în Dieceza de Iaşi de peste 25 de ani, în domeniul serviciilor sociale comunitare, având drept scop caritatea creştină. Mii de persoane (copii din familii foarte sărace, copii şi tineri cu dizabilităţi, persoane imobilizate la pat sau la domiciliu, tineri aflaţi în situaţii de risc) primesc anual sprijin din partea organizaţiei Centrul Diecezan Caritas Iaşi.

caritas 02Prin intermediul campaniei „Descoperă caritatea”, persoanele care doresc pot direcţiona 2% din impozitul pe venit către Centrul Diecezan Caritas Iaşi, susţinând, astfel, activitatea centrului.

Fiecare salariat care plăteşte impozit la stat poate să direcţioneze 2% din acest impozit prin completarea unui simplu formular – declaraţia de venit.

Conform Codul Fiscal, impozitul pe salariu a fost deja reţinut în fiecare lună din anul 2015. În cazul în care o persoană optează pentru ca aceşti bani să rămână în comunitate, reprezentanţii centrului Caritas propun sprijinirea programelor umanitare ale asociaţiei, căci, altfel, vor merge către bugetul central.

Redirecţionarea acestor 2% din impozitul pe venit poate fi considerată o dovadă de responsabilitate socială, de spirit civic şi caritabil.

Tot ce trebuie făcut este completarea formularelor oficiale: declaraţia 230 (pentru cei care au avut, în 2015, venituri numai din salariu) sau declaraţia 200 (dacă s-au obţinut venituri  şi din alte surse sau numai venituri din alte surse: activităţi independente, drepturi de autor etc.).

Declaraţia 230 poate fi găsită la sediile sediile Caritas din Iaşi (Str. Sărărie 134, Str. Oltea Doamna 3), Iugani, Hălăuceşti, Răchiteni, Săveni, Huşi, Suceava, Săbăoani, Buruieneşti, Oneşti, Pârgăreşti. De asemenea pot fi solicitate formulare, în vederea direcţionării către Centrul Diecezan Caritas Iaşi, de la sediile parohiale din dieceză sau pe site-ul www.caritas-iasi.ro.

Formularul completat poate fi depus personal sau poate fi trimis prin poştă, prin scrisoare recomandată, la adresa Centrul Diecezan Caritas Iaşi, str. Sărărie, 134, 700116-Iaşi, sau la Direcţia Finanţelor Publice din localitatea de domiciliu, până la 25 mai 2016.

Pentru detalii suplimentare, persoana de contact este Mariana Ursan (tel. 0232/210.085 şi 0729/550.049) sau prin e-mail: contact@caritas-iasi.ro.

COMENTARII

WORDPRESS: 0