Prima paginăActualitate

Curtea de Conturi: nereguli în comuna Stănița

Curtea de Conturi: nereguli în comuna Stănița

Dimensiune text

 

contractCurtea de Conturi a României a transmis situația sesizărilor transmise Ministerului Public pentru efectuarea urmăririi penale în cazurile în care prejudiciul estimat nu depășește suma de 500.000 de euro, nesoluționate la data de 31 iulie 2016, printre care se numără și probleme sesizate în comuna Stănița sau la societățile Drupo sau Perla Invest.

Camera de Conturi a județului Neamț a stabilit, prin procesul-verbal de constatare nr. 3510/11.11.2015, un conflict de interese și fals material în înscrisuri oficiale împotriva comunei Stănița. Prejudiciul estimat a fost de 33.844 lei, cauza fiind încă instrumentată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman.

Camera de Conturi a găsit nereguli și la SC Perla Invest SRL Piatra Neamț, unde acuzația este pentru abuz în serviciu, iar prejudicial estimat se ridică la 2.052.114 lei. Probleme ar fi și la SC Drupo Neamț SA Piatra Neamț – pentru abuz în serviciu și fals în declarații – cu un prejudiciu estimat de 321.964 lei. Dosarul se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0