Prima paginăSocial

Cursuri online în școlile unde sunt secții de votare, în perioada alegerilor locale

Cursuri online în școlile unde sunt secții de votare, în perioada alegerilor locale

Dimensiune text

 

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat miercuri, 23 septembrie, că activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice din unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie. Aceasta se va desfășura exclusiv în sistem online. Această decizie a fost aprobată de ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, printr-un ordin transmis spre publicare în Monitorul Oficial, în urma Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 46/2020.

În această perioadă, activitățile didactice în unitățile de învățământ aflate în situația mai sus menționată se vor realiza conform metodologiei privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin ordinul de ministru nr. 5.545/2020.

„Procesul instructiv-educativ «față în față» va fi reluat în data de 30 septembrie 2020, conform scenariilor aprobate de către comitetele județe/al municipiului București pentru situații de urgență, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară. Această propunere a fost agreată în întâlnirea de lucru de luni, 21 septembrie, pe care ministrul educației și cercetării a avut-o cu reprezentanți ai Asociației Comunelor din România, Asociației Orașelor din România, Asociației Municipiilor din România și Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România”, mai precizează comunicatul Ministerului Educației și Cercetării.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0