Cursuri de prim ajutor gratuite pentru angajații Spitalului

HomeSanatate

Cursuri de prim ajutor gratuite pentru angajații Spitalului

 

Medicul specialist pe urgență de la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman, doctor Maria Tălmăcel, organizează, pentru zilele de 26, 27 și 30 ianuarie, cursuri de prim ajutor pentru toți cei care lucrează în Spital și care vor să știe care sunt primele măsuri pe care le pot lua pentru a salva imediat viața cuiva.

Medicul Maria Tălmăcel a mai efectuat astfel de cursuri de prim ajutor inclusiv la nivelul instituțiilor de învățământ, informațiile fiind oferite gratuit și primite cu entuziasm de tineri. În această perioadă, în zilele menționate anterior, se vor acorda cursuri de prim ajutor inclusiv pentru angajații Spitalului, indiferent de secțiile în care activează. „Cursurile vor avea în vedere acordarea primului ajutor pentru pacientul inconștient, cu sau fără traumă, pentru resuscitarea cardiorespiratorie, obstrucția de căi aeriene superioare, electrocuția și convulsiile. Informația poate face diferențe între viață și moarte atunci când ești pus în situația de a acorda primul ajutor”, au declarat reprezentanții Spitalului Municipal Roman.

Medicul Maria Tălmăcel, unul dintre doctorii cu vechime în sistemul de urgență din unitatea sanitară romașcană și care a salvat, inclusiv de pe ambulanța TIM – încă nefuncțională din cauza legislației strâmbe -, zeci de vieți, ia în considerare ca, pe viitor, să organizeze astfel de cursuri și pentru cetățenii care vor să se implice și să aibă minima pregătire pentru a putea interveni în ajutorul semenilor.

prim ajutor

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0