Prima paginăSocial

Cursuri de formare pentru 1.020 de şomeri

Dimensiune text

AJOFM Neamţ propune, în acest an, 41 de programe de formare, pentru 1.020 şomeri.

În 2014, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Neamţ îşi propune să desfăşoare 41 de programe de formare, pentru 1.020 persoane aflate în câutarea unui loc de muncă, în meserii căutate pe piaţa muncii. Formarea profesională este gratuită pentru şomeri, cursanţii beneficiind şi de decontarea cheltuielilor de transport de la domiciliu la locul de desfăşurare a cursurilor.

Pentru persoanele aflate în evidenţa Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Roman, în anul 2014 se vor desfăşura 19 cursuri în meserii ca: agent de securitate, bucătar, confecţioner articole din textile, contabil, frizer, coafor, inspector resurse umane, lucrător în comerţ, operator introducere validare şi prelucrare date, ospătar, confecţioner tâmplărie din aluminiu şi fierar-betonist. „Facem precizarea că acestea sunt propuneri făcute de AJOFM Neamţ, care pot fi modificate în funcţie de cerinţele de pe piaţa muncii”, a spus Daniel Chirilă, director executiv al AJOFM Neamţ.

În anul 2013, cele mai solicitate programe de formare profesională au fost în următoarele meserii: operator introducere validare şi prelucrare date, agent de securitate, bucătar, confecţioner tâmplărie din aluminiu, confecţioner articole din textile şi dulgher.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0