Prima paginăEducatie

Curs festiv de absolvire la Liceul cu Program Sportiv

Dimensiune text

Elevii şi profesorii care s-au remarcat la competiţiile sportive au fost evidenţiaţi la ultima reuniune din an.

Restaurantul „Parc Multiplex” a găzduit luni, 25 mai, cursul festiv de absolvire al claselor a XII-a de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Roman. Elevii şi cadrele didactice au promis că vor purta în sufletele lor amintirea anilor petrecuţi împreună. Directorul LPS Roman, profesorul Petrică Sandu, mai emoţionat decât absolvenţii, a urat succes absolvenţilor în noua etapă a vieţii în care au intrat şi a evidenţiat elevii şi profesorii câştigători ai concursurilor şi olimpiadelor şcolare. „Prin rezultatele obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare, elevii noştri au făcut cinste Liceului cu Program Sportiv. Mulţumesc colegilor mei care i-au îndrumat şi susţinut cu un singur scop: să devină Oameni”, a spus directorul LPS Roman.

Profesorul Petrică Sandu a reamintit rezultatele obţinute de LPS Roman la fotbal masculin (locul I şi medalie de aur la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar şi locul III la faza zonală la Campionatul Naţional de Juniori A, profesor Constantin Lupuşoru), fotbal feminin (locul VIII la finala Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, profesori Ionuţ Nacu şi Ioan Holban), baseball (locul I şi medalie de aur la Campionatul Naţional de Juniori I, locul I şi medalie de aur la Campionatul Naţional Şcolar, profesor Ion Popa), oină (locul I şi medalie de aur la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, profesor Marius Ţocu), handbal feminin (locul III şi medalie de bronz la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, locul VII la finala Campionatului Naţional de Juniori I, profesor Ioan Holban), judo (elevul Eduard Geosan – locul II la Campionatul Naţional Şcolar şi locul I pe zonă la Campionatul Naţional U21, George Nanu – locul IV la Campionatul Naţional U 21, profesor Constantin Ciobanu), atletism (Beatrice Lucaci – locul III şi medalie de bronz la Campionatul Naţional de aruncări lungi).

Ancuţa Condurat, şefa de promoţie de la LPS Roman

Ancuţa Condurat, şefa de promoţie, şi profesoara Lucia Moisă

Ancuţa Condurat, şefa de promoţie, şi profesoara Lucia Moisă

Cea mai bună elevă a promoţiei 2015 de la LPS Roman a fost desemnată Ancuţa Condurat, de la clasa a XII-a C. Şefa de promoţie a absolvit liceul cu media 9,92. „Rezultatul obţinut arată că, la Liceul cu Program Sportiv, sportul se îmbină fericit cu studiul. Au fost ani frumoşi în care am studiat, ne-am distrat, am avut succes, dar am şi greşit. Sunt originară din comuna Ion Creangă. Am venit la acest liceu, cu mulţi ani în urmă, cu gândul să îmbrăţişez o carieră sportivă. Am fost campioană naţională la lupte libere şi am obţinut locul V la europene. Între timp, am descoperit literatura, graţie doamnei diriginte, şi am început să particip la concursuri literare la care am obţinut numeroase premii. Din clasa a XII-a am decis că sportul nu este ceea ce vreau să fac pe mai departe şi că vreau să urmez Facultatea de Litere, secţia engleză – română”, a spus şefa de promoţie.

„Cu patru ani în urmă, am spus colegilor că şefa de promoţie va fi din clasa mea. Mă bucur foarte mult că am avut dreptate. Ancuţa este un copil deosebit, pe mai multe direcţii. A participat la multe concursuri literare şi olimpiade de limba română în toţi anii, are talent şi la muzică. Este o bună colegă şi a demonstrat acest lucru în multe rânduri. Pentru mine este o misiune îndeplinită. Sunt foarte bucuroasă că au absolvit toţi cei 33 de elevi şi că mulţi dintre ei îşi vor continua studiile la facultate”, a spus profesoara de limba şi literatura română Lucia Moisă, diriginta clasei a XII-a C.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0