Prima paginăSocial

Curs de educație juridică, pentru elevii Colegiului Tehnic „Petru Poni”

Curs de educație juridică, pentru elevii Colegiului Tehnic „Petru Poni”

Dimensiune text

 

 

La Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman s-a desfășurat joi, 28 martie, activitate pe tema infracțiunilor și a contravențiilor, susținută de avocatul Petru Tărîță. La această activitate au participat 145 de elevi, însoțiți de nouă cadre didactice.

Scopul activității a fost cunoaşterea aspectelor legale ce ţin de infracţionalitate şi conştientizarea consecinţelor pe care le implică aceasta. Activitatea și-a propus informarea elevilor cu privire la conţinutul Codului penal, tipurile de infracţiuni, categoriile de pedepse şi consecinţele săvârşirii unei fapte penale sub aspect socio-familial şi educaţional precum și exemple de măsuri ce au fost luate în cazul unor minori. S-au oferit informaţii privind conţinutul generic al infracţiunii, câteva exemple de infracţiuni cuprinse în partea specială a Codului penal, arătându-se care sunt pedepsele ce pot fi aplicate minorilor şi s-au subliniat consecinţele unui comportament infracţional. La finalul activității, elevii au avut posibilitatea de a pune întrebări și de a primi răspunsuri de la o persoană specializată în domeniul juridic

Citește și:   Vreme deosebit de rece și vânt puternic, până la finalul săptămânii

„Ne-am propus să derulăm o serie de activități prin intermediul cărora să anticipăm eventualele manifestări ale delicvenței juvenile, precum furtul, tâlhăria, consumul de droguri, acte de indisciplină (dezinteres pentru învățătură, vocabular vulgar, deteriorarea bunurilor școlii, comportament agresiv față de colegi, profesori sau părinți). De multe ori, comportamentul elevilor este influențat de lipsa banilor, ceea ce îi împinge la astfel de gesturi pentru a-și satisface unele plăceri, acestea fiind cu sau fără premeditare, singuri sau în complicitate cu alți prieteni, sub influența drogurilor sau a alcoolului. Actele de agresivitate, ceartă, tâlhărie, bătaie, viol, crimă sunt considerate contravenții sau infracțiuni și se pedepsesc conform legii”, a afirmat profesor Oana Maria Cucoș, consilier educativ.

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0