HomeRural

Curg reclamațiile despre școala de vedete

Agenția de publicitate și casting International Media Academy (IMA), care funcționează în Roman de cîteva săptămîni, este subiectul mai multor sesizări adresate polițiștilor din Roman. Oamenii care au plătit pentru serviciile pe care la oferă IMA au prins curaj și au mers la poliție pentru a sesiza cum li s-au luat banii cu promisiuni despre un viitor luminos în domeniul publicității.

 

După ce mama unei tinere care a fost acostată pe stradă de reprezentanții IMA a mers la poliție, și alți „beneficiari” ai agenției au făcut același lucru. Polițiștii au aflat că, printre cei care s-au lăsat amăgiți de promisiunea unor posibile apariții în reclame, spoturi publicitare, prezentări de modă, ședințe foto sau campanii promoționale, se află elevi de liceu, persoane mature, chiar și un elev de clasa a zecea de la seminarul teologic. Pînă acum, polițiștii au informații că peste o sută de persoane au ajuns să dea bani la IMA, sperînd să cîștige bani de pe urma frumuseții  proprii.

Administratorului IMA i s-a întocmit dosar penal, pentru că la sediul din Roman al agenției au fost găsite șase persoane care nu lucrau pe baza unui contract de muncă. În plus, polițiștii verifică  dacă  există certificate sau acreditări cu care reprezentanții IMA să demonstreze că au cunoștințele și calitatea să ofere cursuri despre mersul scenic sau actorie.

Ca un detaliu amuzant, și o tînără polițistă a fost abordată de reprezentanții IMA, în momentul în care aceasta a intrat în sediul lor. Spre dezamăgirea lor, tînăra și-a prezentat legitimația și i-a luat la întrebări pe cei care realizează un album de 15 fotografii cu 195 de euro, bani ceruți în avans de la benficiari.

Comentarii

WORDPRESS: 0