Curățenia de primăvară este verificată de CJSU Neamț

Dimensiune text

Modul în care au fost curăţate cursurile de apă, şanţurile şi rigolele din mai multe localităţi ale judeţului va fi verificat, în perioada 23 martie – 30 aprilie, conform unui calendar al Ministerului Apelor şi Pădurilor. Această acţiune a ministerului completează programul privind verificarea stării de igienizare a localităţilor, cursurilor de apă şi căilor de comunicaţii din judeţul Neamţ, aprobat de către membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Neamţ încă de la jumătatea lunii februarie.

Controalele vor avea ca ţinte existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos, pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, precum şi în secţiunile de scurgere a podeţelor şi podurilor; existenţa depozitelor de material lemnos pe formaţiunile torenţiale, din apropierea zonelor locuite; modul în care au fost întreţinute şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale în localităţi.

Programul se va desfăşura în municipiile Piatra Neamţ şi Roman, în oraşul Roznov şi 39 comune. „Cele două programe de verificare sunt specifice acestei perioade şi reprezintă, an de an, cea mai eficientă acţiune de prevenire a urmărilor nefericite ale unor precipitaţii abundente ce pot fi agravate de cursurile de apă nesalubrizate şi de existenţa unor resturi vegetale sau a materialului lemnos incorect depozitat”, a declarat prefectul judeţului, Vlad Angheluţă.


COMENTARII

WORDPRESS: 0