Prima paginăSport

Cupa „Why Not”, turneu reuşit la tenis de masă în Roman

Dimensiune text

Concursul Open a fost cel în care a învins Gheorghe Litovcenco, component al echipei naţionale de cadeţi a Republicii Moldova.

140 de practicanţi ai tenisului de masă, amatori sau profesionişti, s-au întrecut la ediţia a doua a Cupei „Why Not”, etapă din cadrul competiţiei naţionale „Amatur”, în sala de sport a Colegiului „Miron Costin” din Roman. Organizatorii, Primăria Municipiului Roman şi Pizzeria „Why Not”, au reuşit să reactiveze în Roman o disciplină sportivă în care România are rezultate mari, în lume, în special la fete. La cea de a doua ediţie a Cupei „Why Not”, prima fiind cea din 2008, învigătorii concursului din 8 februarie 2014 se numesc Cosmin Hasna, din Straja, la amatori, respectiv Gheorghe Litovcenco, din Iaşi, în competiţia Open, la care s-au înscris şi jucători profesionişti şi jucători amatori.

tenismasa2Premiile puse la bătaie, 100 de euro – locul I, 50 de euro – locul al doilea şi 20 de euro locul al treilea, au fost şi ele în măsură să stimuleze pofta de joc a celor care s-au înscris în concurs, indiferent dacă era vorba de amatori sau de profesionişti.

Primele trei locuri, la categoria amatori au fost ocupate de: 1. Cosmin Hasna, 2. Mădălina David (Bârlad), 3-4: Cătălin Rusti (Suceava) şi Ioan Ilieş (Rădăuţi). Ocupanţii ultimei trepte a podiumului au fost cei care au pierdut în semifinale. Dintre cei din Roman înscrişi la categoria amatori, cel mai bun loc ocupat de romaşcani a fost 17. Edmond Peţenchi şi Paul Băisan l-au împărţit cu alţi 14 concurenţi, clasaţi până pe poziţia a 32-a.

Clasamentul de la categoria Open i-a avut în faţă pe Gheorghe Litovcenco (Iaşi), component al naţionalei de cadeţi a Republicii Moldova, Marius Moşneagu, Cătălin Cozma, Boris Carpovici, cei trei din urmă fiind din Fălticeni.

La competiţie au participat iubitori ai tenisului de masă din judeţele din Moldova, din peste 20 de localităţi.

Edmond Peţenchi, organizator al concursului de tenis de masă, alături de Primăria Roman, mulţumeşte municipalităţii şi celor care l-au ajutat mesele de joc şi, palete, mingi şi toate celelalte trebuincioase.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0