„Cupa Mărțișorul” la orientare sportivă

Clubul Copiilor și Elevilor din Roman a organizat sîmbătă, 10 martie, „Cupa Mărțișorul” la orientare sportivă.

 

 

Elevi cu spirit competițional din trei județe – Neamț, Iași și Suceava – au luat startul într-un concurs care a scos în evidență aptitudinile participanților. „Concursul de orientare a devenit o competiție cu tradiție, ajunsă la a treia ediție. Elevii au trebuit să urmeze pe parcurs traseele indicate pe hărțile de orientare primite la startul competiției și să composteze fișa de participare la fiecare post de control. Parcurgerea traseelor nu a necesitat cunoștințe prealabile de orientare, elevii primind instrucțiunile necesare de la organizatorii manifestării. Concursul s-a desfășurat pe patru categorii de vîrstă și s-a bucurat de participarea a 67 de elevi, din unități școlare, cluburi și palate ale copiilor din Iași, Fălticeni și Roman„, a declarat profesoara Magdalena Gheorghiță, directorul Clubului Copiilor și Elevilor din Roman.

Traseele de concurs au fost stabilite pe străzile din zona Școlii nr. 9, unde își are sediul și Clubul Copiilor din Roman. Au cîștigat elevii care au reușit să atingă toate posturile de control în timpul cel mai scurt.

 

Elevii romașcani au dominat concursul

 

Cîștigătorii au fost desemnați după aproape două ore de concurs. La categoria 10 ani, pe primele trei locuri s-au clasat elevii de la Școala „Ion Simionescu” Iași: Mădălin Guzu (locul I), Gabriel Oprea (locul II), Matei Bustiucel (locul III), la băieți, și Andreea Ștefiuc (locul I), Sara Proca (locul II), Alexandra Dăscălescu (locul III), la fete. La categoria 14 ani (băieți), toate cele trei locuri au revenit elevilor din cadrul Clubului Copiilor și Elevilor Roman: Mălin Tamaș (locul I), Rareș Scorțanu (locul II), Bogdan Nistor (locul III).
Este al treilea an cînd particip la acest concurs. Este atractiv, bazat pe logică – pentru că trebuie să înțelegi harta traseului. Nu am cîștigat întotdeauna, dar particip pentru că este un concurs unde trebuie să iei decizii rapide și, dacă se poate, cît mai bune„, a spus Rareș Scorțanu, elev la Școala nr. 5 din Roman, membru al Clubului de Orientare din cadrul Clubului Copiilor din Roman.

La fete, categoria 14 ani, primele trei poziții au fost obținute de elevele Alexandra Ignat (Palatul Copiilor Iași) – locul I, Cosmina Pașaniuc (Clubul Copiilor și Elevilor Roman) – locul II, și Veronica Lazăr (Clubul Copiilor și Elevilor Fălticeni) – locul III. Cîștigătorii categoriei 16 ani au fost elevii Clubului Copiilor Roman: Camelia Postolache (locul I), Mădălina Grăjdeanu (locul II) și Andra Șohoreanu (locul III), la fete, și Eduard Barnea (locul I), Alexandru Cozma (locul II) și Alexandru Roșca (locul III), la băieți. Premianții au fost răsplătiți cu trofee, diplome și dulciuri asigurate de Clubul Copiilor și Elevilor Roman și profesorul Florin Patraș, coordonatorul Cercului de Orientare din cadrul instituției.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!