Prima paginăActualitate

Cum vor arăta parcurile Zăvoi și Jora

Cum vor arăta parcurile Zăvoi și Jora

Dimensiune text

 

zona strada Jora 1Joi, 24 noiembrie, consilierii locali sunt convocați la o ședință de ultimă oră, care are pe ordinea de zi trei proiecte de hotărâre. Unul se referă la aprobarea completării Registrului local al spaţiilor verzi din Municipiul Roman, iar următoarele două – la modificările la hotărârile privind amenajarea Parcului Zăvoi și amenajarea Parcului Jora. Aceste ultime proiecte sunt necesare și urgente pentru ca administrația locală să le poată depune în vederea accesării de fonduri europene.

Parcul Zăvoi (care va fi construit în zona Kartodrom) va fi amenajat pe o suprafață mai mare cu 2.743 de metri pătrați față de hotărârea inițială, astfel încât terenul total va fi de 73.365 de metri pătrați. Pe acesta se vor construi și amenaja: un loc de joacă; gradene cu scenă; alei pietonale și piste pentru bicicliști. Locul de joacă pentru copii va fi împărțit astfel: o tiroliană pentru copii, trei balansoare, două leagăne, două mese de șah cu scaune, ansamblu de joacă pentru cățărare, din plasă, sub formă de con, o groapă de nisip de 47 de metri pătrați, un turn de cățărare și trambulină, bănci din lemn cu structură din beton, măsuță și scăunele pentru copii și cilindri din beton, de înălțimi diferite, vopsiți cu vopsele cauciucate.

Pentru Parcul Jora (din zona Kaufland) este nevoie de modificarea hotărârii inițiale deoarece suprafaţa actuală construită a obiectivului de investiţie este de 1.279,36 metri pătrați, dar suprafaţa totală a investiţiei rămâne aceeaşi – 12.812 metri pătrați. Administrația locală spune că va păstra arborii și va construi și amenaja un loc de joacă, alei pietonale și piste pentru bicicliști. Locul de joacă pentru copii va fi împărțit astfel: trei balansoare, un leagăn pentru doi copii, castel din lemn pentru activități, groapă de nisip de 13,5 metri pătrați, carusel și bănci din lemn cu structură din beton, pentru odihnă și supravegherea copiilor de către părinți și însoțitori.

Ședința de Consiliu este publică și va începe de la ora 14.00.

COMENTARII

WORDPRESS: 0