Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, pe parcursul următoarelor două săptămâni, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 23 aprilie – 6 mai, publicată luni.

În Moldova, vremea deosebit de caldă va predomina în cea mai mare parte a intervalului, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 23 – 27 de grade. Excepție vor face zilele de 24 și 27 aprilie și, posibil, sfârșitul perioadei de prognoză, când se vor înregistra valori mai scăzute, de 21 – 23 de grade, mediat regional, temperaturi care se mențin, totuși, peste cele climatologic specifice. Regimul termic nocturn se va situa, pe tot parcursul intervalului, peste cel normal în această perioadă din an, cu medii ale valorilor minime de 9 – 12 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi în general redusă pe perioada celor două săptămâni. Averse cu caracter local se vor semnala în zilele de 24 și 27 aprilie.

La munte, valorile de temperatură se vor menține, în cea mai mare parte a intervalului, mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an, cu variații nesemnificative de o zi la alta. Maximele diurne vor fi de 14 – 18 grade, iar minimele de 4 – 8 grade, temperaturi ușor mai mici fiind posibile în zilele de 27 și 28 aprilie. Față de aceste valori mediate pe întreaga zonă montană, la altitudini mai mici, în general sub 1.400 de metri, sunt de așteptat temperaturi chiar mai ridicate, medii diurne în jurul a 20 de grade. Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi mai ridicată în cursul după-amiezelor. În special în zilele de 24 și 27 aprilie și după data de 2 mai, ploile vor fi mai frecvente și local mai însemnate cantitativ.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0