Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

 

Vremea se va menține în general caldă în următoarele două săptămâni, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în cea de-a doua parte a intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 16 – 29 aprilie, publicată la începutul acestei săptămâni.

În Moldova, după o vremea caldă, cu o medie regională a temperaturilor maxime de aproximativ 22 de grade la începutul intervalului de prognoză, va avea loc o scădere ușoară și treptată a regimului termic diurn, astfel încât, între 18 și 20 aprilie, se va înregistra o medie termică diurnă de 16 grade, apropiată de valoarea normală climatologic. Apoi temperatura aerului va crește din nou, spre valori medii de 18 – 21 de grade, cu o ușoară tendință de scădere spre finalul celor două săptămâni de prognoză. Media temperaturilor minime se va situa între 7 și 9 grade în primele dimineți, apoi, pe 21 aprilie, va scădea spre 6 grade, iar în intervalul 22 – 29 aprilie media valorilor termice nocturne se va încadra, în general, între 6 și 8 grade. Vor fi ploi, în general slabe cantitativ, la nivel local, între 17 și 20 aprilie, iar ulterior, în a doua săptămână a intervalului de prognoză, probabilitatea de ploaie va fi în creștere, cu precădere între 24 și 29 aprilie.

La munte, după o vreme caldă la începutul intervalului, cu maxime termice de 14 grade, în medie, vremea se va răci ușor, astfel încât, între 18 și 20 aprilie, vor fi valori medii diurne de 8 – 9 grade, apropiate de normele perioadei. Ulterior, valorile termice diurne vor crește din nou și, începând cu data de 21 aprilie și până spre sfârșitul intervalului de prognoză, se vor situa între 10 și 12 grade, cu o ușoară tendință de scădere, spre 8 grade, în ultimele zile. Temperaturile minime, după valori de 5 – 6 grade la începutul intervalului, între 19 și 21 aprilie vor scădea spre 0 grade, în medie. În intervalul 22 – 29 aprilie, regimul termic nocturn va fi relativ constant și se va caracteriza prin valori medii de 2 – 3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă la începutul și la mijlocul intervalului de prognoză, dar va crește între 17 și 19 aprilie, precum și între 23 și 29 aprilie.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0