Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

prognoza-meteo-680x365Meteorologii anunţă un început de săptămână cu temperaturi în scădere, pentru ca, ulterior, vremea să redevină caldă şi, chiar, caniculară, în majoritatea regiunilor ţării, instabilitatea atmosferică şi ploile urmând să se facă simţite între 1 – 3 iulie şi după 7 iulie, potrivit estimării evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 27 iunie – 10 iulie, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie.

Vremea se va menţine călduroasă în Moldova în prima zi a intervalului, când media valorilor maxime va fi de 32 de grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 19 grade. În 28 şi 29 iunie, temperatura va scădea şi se vor înregistra medii ale valorilor diurne în jur de 26 de grade şi minime, în medie, de 16 grade. Ulterior, vremea va redeveni călduroasă, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 30 – 32 de grade şi de 17 – 18 grade a celor minime. Instabilitatea atmosferică va fi în creştere la începutul intervalului, astfel că, mai ales în data de 28 iunie, vor fi averse, izolat însemnate cantitativ. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi posibile pe arii restrânse şi în restul perioadei, cu o probabilitate mai ridicată în perioada 2 – 4 iulie.

În Dobrogea, în primele zile, temperaturile maxime vor scădea uşor şi vor ajunge, pe 29 iunie, la o medie în jurul valorii de 28 de grade. Ulterior, maximele termice vor creşte, spre medii de 30 de grade, valori care se vor menţine până la sfârşitul intervalului şi vor caracteriza o vreme călduroasă. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative şi se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. Averse locale se vor semnala în 28 şi 29 iunie şi în jurul datei de 2 iulie. În restul intervalului probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă.

La munte, vremea se va răci uşor în primele zile ale intervalului, când media valorilor diurne va ajunge până în jur de 16 grade, iar a celor minime va fi de 9 – 10 grade. După 29 iunie, temperatura va fi în creştere, astfel că vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă. Media maximelor va fi de 20 – 22 de grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 12 grade. Intervalul va debuta cu o vreme instabilă, astfel că, pe arii extinse, vor fi averse, iar cantităţile de apă vor fi însemnate. Averse locale, mai ales în timpul după-amiezelor, sunt aşteptate şi în restul intervalului, dar mai ales în perioada 1 – 3 iulie şi după data de 7 iulie.

Comentarii

WORDPRESS: 0