Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

 

Vremea se va răci în următoarea perioadă, cu minime nocturne ce vor putea ajunge și la -10 grade, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată la mijlocul primei săptămâni și spre finalul celei de-a doua, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 8 – 21 ianuarie.

În Moldova, vremea va intra într-un proces de răcire, de la o medie regională a temperaturilor maxime în jur de 4 grade, până la valori între -2 și -1 grad, în data de 14 ianuarie. A doua săptămână va debuta cu o încălzire treptată, până în 18 ianuarie, când mediile maximelor vor atinge 4 grade, însă ulterior se va răci ușor. Nopțile vor urma în general aceeași evoluție, cu răcire mai accentuată în intervalul 13 – 15 ianuarie, când media minimelor va atinge -10 grade. Până în 18 ianuarie se va încălzi, cu minime ce vor oscila între -4 și 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 10 – 12 ianuarie și, din nou, posibil mai însemnate, în perioada 17 -21 ianuarie. În rest se vor semnala doar trecător precipitații slabe.

La munte, vremea va debuta cu un proces de răcire ușoară, care se va accentua în intervalul intervalul 10 – 14 ianuarie. În acest context, temperaturile maxime vor porni de la valori medii de 4 – 6 grade și vor ajunge la -6 grade. După această perioadă, maximele vor fi în creștere, la medii în jurul a 0 grade ce se prognozează pentru data de 17 ianuarie, după care tendința va fi de răcire spre -2 grade. Temperaturile minime vor avea un parcurs asemănător maximelor, astfel că vor fi în scădere până în data de 14 ianuarie. Valorile medii vor porni de la 0 grade și vor ajunge la -12 grade. În a doua săptămână vor marca o creștere, spre medii de -4 grade în 18 ianuarie, coborând ulterior spre -8 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în intervalele 10 – 14 și 16 – 21 ianuarie când se vor semnala pe arii mai extinse.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0