Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea va intra într-un proces de încălzire în următoarea perioadă, cu valori termice care vor ajunge din nou la 34 de grade în unele zone ale țării, cu o ușoară răcire spre finalul acestei săptămâni, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi relativ redusă, arată prognoza meteo pentru intervalul 14 – 27 august, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie.

În Moldova, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, de la valori medii maxime de 24-25 de grade în prima zi a intervalului de prognoză, până spre valori în jurul a 32 de grade, în data de 19 august. Ulterior, mediile maximelor termice vor scădea până spre 28 de grade. Din data de 22 august și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni nu vor mai fi variații notabile, urmând ca media temperaturilor maxime să atingă 30-31 de grade. În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, nu vor fi variații semnificative, media acestora urmând a fi de 16-17 grade. Valori mai scăzute vor fi în jurul datei de 22 august, când media va fi de 14-15 grade. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată la începutul intervalului și în jurul datei de 20 august.

În Dobrogea și pe litoral, în cele două săptămâni de prognoză nu vor fi variații semnificative ale valorilor termice. Media maximelor se va situa între 28 și 30 de grade, iar a minimelor între 18 și 20 de grade. Temperaturi diurne mai coborâte vor fi la începutul intervalului și în jurul datei de 22 august, când media se va situa în jurul valorii de 26 de grade. Pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, cu o probabilitatea mai mare la începutul intervalului, în 16 și 17 august și în jurul datei de 21 august.

La munte, până în jurul datei de 19 august mediile temperaturilor diurne vor crește de la valori de 17-18 grade, spre valori în jurul a 22 de grade, iar a celor nocturne, de la 9…10 grade, până la 12 grade. În zilele de 20 și 21 august vremea se va răcori, urmând ca mediile maximelor să atingă valori de 18-19 grade, apoi temperaturile vor crește ușor, iar la sfârșitul intervalului se vor situa în jurul a 21 de grade. Minimele vor scădea în jurul datei de 21 august spre valori medii de 9 grade, apoi vor crește ușor și treptat urmând să atingă 11-12 grade. Vor fi condiții de averse în fiecare zi, dar pe arii mai extinse în jurul datei de 20 august.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0