Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea își va păstra regimul schimbător din ultima perioadă și în următoarele două săptămâni, cu variații de peste zece grade a maximelor diurne de la o săptămână la alta, în timp ce precipitații în cantități mai importante sunt așteptate mai ales între 15 și 17 iulie, arată prognoza meteo pentru intervalul 10 – 23 iulie, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie.

În Moldova, vremea călduroasă va persista în primele zile în special în sudul regiunii; media temperaturilor maxime va fi de 31 – 34 de grade, iar a celor minime de 16 – 19 grade. Apoi, după data de 13 iulie, vremea se va răcori, astfel că la mijlocul lunii iulie vor fi valori diurne de 22 – 25 de grade și nocturne de 12 – 14 grade, mediat pe regiune. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o tendință de creștere a temperaturilor de o la zi la alta, vremea redevenind local călduroasă. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în perioadele 12-13 și 16-18 iulie, când pe arii restrânse vor și cantități de apă mai însemnate.

În Dobrogea, vremea călduroasă va persista în primele zile ale intervalului de referință în mare parte a regiunii, cu excepția litoralului, în timp ce în vestul regiunii izolat va fi caniculă. Media regională a temperaturilor maxime va fi de 28 – 30 de grade, iar a celor minime de 18 – 21 de grade. Apoi, în perioada 14 -17 iulie, vremea se va răcori, astfel că vor fi valori diurne de 25 – 28 de grade și nocturne de 16 – 19 grade, în medie. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o tendință de creștere a temperaturilor de o la zi la alta, vremea redevenind local călduroasă. Probabilitatea mai mare pentru averse va fi în data de 13 iulie și în perioada 16-17 iulie.

La munte, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme caldă, cu valori peste cele climatologic specifice; în medie, vor fi temperaturi maxime de 19 – 24 de grade și minime de 10 – 16 grade. Apoi, în intervalul 12-17 iulie, vremea se va răcori apreciabil, astfel că sunt anticipate medii ale valorilor diurne de 14 – 18 grade și ale celor nocturne de 6 – 10 grade. Din data de 18 iulie, estimările indică din nou o tendință de creștere a temperaturilor. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în majoritatea zilelor din perioada de referință, acestea având o distribuție locală, iar în intervalele 12-13 iulie și 15-17 iulie va ploua pe arii extinse și în cantități mai însemnate.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0