Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 26 iunie – 9 iulie arată că, în Moldova, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepție făcând zilele de 28 – 29 iunie, când se va răci și acesta se va situa sub cel normal. Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilații importante ale valorilor de temperatură. La nivel regional media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28 – 30 de grade până spre 22 de grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va crește treptat până la 28 – 30 de grade. În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților media temperaturilor maxime va oscila între 13 și 15 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 15 – 17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum și în intervalul 2 – 3 iulie.

În Dobrogea, vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa ușor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta; astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional de 28 – 29 de grade, care vor fi în scădere până spre 25 – 26 de grade și medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 15 și 18 grade. Din 1 iulie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variații semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 28 – 30 de grade, iar cea a minimelor de 18 – 20 de grade.

La munte, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepție făcând zilele de 28 – 29 iunie, când se va răci și acesta se va situa sub cel normal. Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilații semnificative ale valorilor de temperatură. În zona montană, media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 17 – 18 grade până spre 12 grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va crește treptat până la 18 – 19 grade. În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților, media temperaturilor maxime va oscila între 6 și 9 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 10 – 12 grade. Vor fi averse în fiecare zi, mai frecvente și mai intense în intervalele 27 – 29 iunie și 2 – 4 iulie.

Comentarii

WORDPRESS: 0