Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 29 mai – 11 iunie arată că, în Moldova, în perioada 29 mai – 2 iunie temperaturile diurne vor crește ușor de la o zi la alta, fiind estimate la nivel regional a se înregistra valori medii de 25 – 27 de grade. Ulterior zilei de 2 iunie, vremea se va răcori, urmând ca în intervalul 4 – 7 iunie să se înregistreze în medie maxime în jurul a 24 de grade, iar spre finalul celei de-a doua săptămânii de prognoză, temperaturile maxime vor crește ușor până spre medii în jurul a 26 de grade la nivel regional. Variațiile termice în regimul nocturn al temperaturilor vor fi nesemnificative pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că la nivel regional sunt estimate a se înregistra 12 – 14 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în ziua de 4 iunie.

În Dobrogea, pornind de la 22 de grade, în medie, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile diurne vor crește până spre 25 de grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 30 mai – 2 iunie. Ulterior datei de 2 iunie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că sunt estimate la nivel regional a se înregistra în medie 24 de grade. Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 14 – 16 grade, cele mai scăzute valori fiind estimate a se înregistra în perioada 31 mai – 3 iunie, iar cele mai mari în noaptea de 11 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în primele zile ale intervalului (29 și 30 mai).

La munte, valorile termice estimate pe parcursul celor două săptămâni vor fi apropiate de normele climatologice, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 13 – 15 grade și minime de 6 – 8 grade. Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor și ale serilor.

Comentarii

WORDPRESS: 0