Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii prognozează o încălzire a vremii în următoarele două săptămâni, cu temperaturi maxime de până la 22 de grade în prima jumătate a intervalului, în timp ce precipitații sunt așteptate mai ales de la finalul primei săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 20 martie – 2 aprilie, publicată luni.

În Moldova, în primele zile ale intervalului media temperaturilor maxime va fi de 14 – 15 grade, apoi va urma o încălzire semnificativă, iar în intervalul 23 – 25 martie se vor atinge valori de 20 – 22 de grade, ce vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie. Începând cu 26 martie, sunt prognozate valori termice diurne mai scăzute, respectiv o medie zilnică ce va fi cuprinsă între 12 și 16 grade. Media regională a temperaturilor minime se va situa între 4 și 8 grade, însă spre finalul lunii martie (30 și 31 martie) și chiar la începutul lunii aprilie diminețile vor fi mai reci, cu medii ale temperaturii de 1 – 2 grade. Se vor semnala precipitații în 21 și 22 martie, dar cu o probabilitate destul de ridicată și în perioada 26 – 30 martie, când vor fi pe arii mai extinse.

La munte, valori termice peste mediile multianuale se vor înregistra și la munte în prima săptămână (20 – 26 martie), când la nivelul zonei se vor înregistra maxime între 6 și 10 grade și minime în general între 0 și 4 grade. În a doua săptămână prezenta estimare indică temperaturi maxime ce nu mai depășesc o medie zilnică de 4 – 6 grade și minime ce vor deveni în general negative, la valori în jurul a -2 grade. Sunt prognozate precipitații pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ după 26 martie. În restul intervalului acestea se vor semnala doar pe alocuri și vor fi slabe.

Comentarii

WORDPRESS: 0